MENÜ
 • A világ leghosszabb menyasszonyi fátyla

  Románia megdöntötte a holland rekordot.

  Románia Guinness-rekordot döntött a világ leghosszabb menyasszonyi fátylával. A ruhadarabot a tizenhét éves modell, Ema Dumitrescu viselte Bukarest belvárosában.

  A 2,97 km hosszú fátyol az Andree Salon divatház jóvoltából, a helyi esküvői kiállítás reklámjaként készült el, mintegy száz nap alatt, tíz varrónő folyamatos munkájával.

  4700 méter taftot, 5,5 méter Chantilly-csipkét, 45 méter bélést, 1857 darab varrótűt és 150 tekercs cérnát használtak fel a készítés közben. A csipkét Franciaországból, a többi kelléket pedig Olaszországból szállították a román fővárosba a rekordkísérlethez. Az összes költség megközelítette az ötezer fontot, azaz mintegy 1,7 millió forintot.

  Az előző rekordot egy holland divattervező jegyezte, ennek megdöntése a románok számára különös, politikai fontossággal is bír. Hiszen Hollandia nemrégiben ellenezte, hogy Románia bekerülhessen az Európai Unió vízum-mentes övezetébe, mely fájdalmas pont keleti szomszédaink számára.

  „Ha Hollandia nem akar beengedni minket Európába, akkor mi megpróbáljuk kiszorítani őket a rekordok könyvéből.” – mondta el Alin Caraman, az esküvői kiállítás főszervezője.

  Ez a törekvés sikerrel járt, így most már hivatalosan is Románia rendelkezik a világ leghosszabb menyasszonyi fátylával.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon