MENÜ
 • A világ legforróbb helye

  Felforr az ember agyvize.

  Hajlamosak vagyunk nyáron amiatt panaszkodni, hogy milyen borzalmasan meleg van. A hőmérő higanyszála harminc fok fölé emelkedik és egyből a feje tetejére áll minden. Pedig ez, mint tudjuk, még közel sem a legrosszabb. Viszont vannak olyan pontjai is a világnak, amelyek még az elképzelhetetlennél is melegebbek. A chilei Atacama-sivatagban például körülbelül száz évente esik csak eső, míg az USA-beli Halál-völgyben gyakran mérnek ötven fok feletti hőmérsékletet. Mégsem ezek a legdurvábbak.

  Eddig a Meteorológiai Világszervezet úgy tudta, hogy a legmagasabb hőmérséklet 1922 szeptember 13-án volt a líbiai El Azizban, ahol akkor 58 Celsius-fok volt. Illetve 1913-ban a már említett kaliforniai Halál-völgyben 56,7 fokot mértek. A legfrissebb, műholdas kutatások azonban most megmutatták, hogy ezek a helyek szinte hűvösnek tűnnek az iráni Lut-sivataghoz képest.

  Hét éven át folytak az egész világot átfogó vizsgálatok, amik bizonyították, hogy öt alkalommal is itt mérték a legmagasabb hőmérsékletet. Ezek közül is a legmagasabb 70,7 Celsius-fok volt, ami tizenkettővel több az eddig mért legmagasabbnál. Elképesztő, nem?

  forrás: Index

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon