MENÜ
 • A tyúk volt előbb!

  Szokatlan módon született meg a kiscsirke.

  Melyikünk ne gondolkozott volna már azon a kínzó filozófiai kérdésen, hogy vajon mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás? Úgy tűnik, végre megérkezett a válasz erre a paradoxonra is.

  Egy Sri Lankán lévő tyúkfarmon ugyanis egy tyúk úgy adott életet fiókájának, hogy az elevenen jött világra, nem pedig a tojásból kelt ki. A különös jelenség teljesen szokatlan. A tojó a tojást testében költötte ki, annak maradványai a szülés után pedig belül maradtak. Mindazonáltal az anya belehalt a különös szülésbe, hiszen a széttört tojás darabjai felhasították belső szerveit. A fióka azonban teljesen fejlett és egészséges.

  „45 éve foglalkozom a szárnyasok költési szokásainak vizsgálatával, számtalan esetet láttam már, de erre még soha nem volt példa. Valószínűleg egy belső fertőzés okozhatta a rendellenességet, melynek következtében a tojást nem tudta lerakni a tojó. Ennek esélye annyira minimális, hogy valószínűleg a legtöbb ember soha életében nem lát ilyesmit. Mindenesetre megérkezett a kérdésre a válasz: a tyúk volt előbb és nem a tojás!” – mondta el Christian Baley állatorvos és kutató

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon