MENÜ
 • A tragédia áldozataira emlékeznek Japánban

  Egy éve történt a katasztrófa.

  Egy évvel a hatalmas, Richter-skála szerinti 9-es erősségű földrengés, majd az azt követő cunami és nukleáris katasztrófa után Japán az áldozatokra emlékezik.

  A becslések szerint 16-20 000 áldozatot követelt a természeti katasztrófa. Az ország azóta is kénytelen szembenézni a társadalmi, gazdasági és politikai következményekkel.

  Helyi idő szerint vasárnap délután, 2:46 perckor egy perces néma csenddel tisztelegtek országszerte a halottak emléke előtt. A megemlékezésen jelen volt Akihito, a japán uralkodó, Michiko uralkodónő és Yoshihiko Noda, a miniszterelnök.

  „Már egy év eltelt a hatalmas katasztrófa óta, de azok számára, akiknek szerettei akkor eltávoztak, a fájdalom még mindig elviselhetetlen.” – mondta Noda a megemlékezéskor. – „De célunk, hogy még jobban megerősödjünk egy ilyen hihetetlen tragédia után és beteljesítsük történelmi küldetésünket, hogy újjászülethessen ez a nemzet, újraépítjük országunkat és közben megszorítjuk azoknak a honfitársainknak kezét, akik érintettek ebben a szörnyű katasztrófában.”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon