MENÜ
 • A tornádó 14 kilométert repítette

  Egy indianai kislányra találtak 14 kilométerre otthonától, szerencsére még életben volt. A tornádó kapta fel és repítette ilyen messzire, ráadásul családját és házukat is elpusztította.

  A 20 hónapos Angel Babcock csoda, hogy életben maradt egy ilyen “kalandos” út után, bár súlyos sérüléseket szerzett és egyelőre válságos az állapota. Az USA keleti kilenc államát feldúló szupervihar eddig 39 áldozatot szedett, köztük Angels bátyját, kishúgát, és szüleit. A gyermeket egy mezőn találták meg, egyedül feküdt a semmi közepén, és épp, hogy élt, amikor a mentőcsapatok rátaláltak. Talán sosem fogjuk megtudni, mit élhetett át az otthonától való tizennégy kilométeres repülés alatt, és hogy sikerült úgy földet érnie, hogy nem halt szörnyet azonnal.

  Angel, a kis túlélő

  Ahogy azt ma már megírtuk, Amerika déli és közép-nyugati térségében napok óta négyes, ötös erősségű tornádók tombolnak, az egyik legjobban sújtott terület Indiana, ahol a Babcock család is élt. A szülők, Joseph és Moriah az utolsó pillanatban próbáltak menekülni a gyerekekkel, a három éves Jaydennel, a 20 hónapos Angellel, és az alig öt hetes Kendallal. A picit már be is ültették a gyerekülésbe, amikor lecsapott rájuk a forgószél.

  “Hihetetlen ez az egész, annyira kedves, melegszívű család voltak” – nyilatkozta a CNN-nek egyik barátjuk, aki a kis Angelt azonosította. – “Joseph-re mindig lehetett számítani, és annyira imádta a gyerekeit.”

  Az apára a háztól húsz méterre, az út túloldalán találtak rá, a felesége nem messze, egy fa alatt hevert. A tornádó ereje kitéphette a kezéből a kisbabát, aki vagy harminc méterrel arrébb feküdt holtan, még mindig a gyerekülésbe kötve. A kis Jayden a ház romjai alatt hevert, de Angel nem volt sehol. Fél nappal később találtak rá.

  Az USA déli és közép-nyugati részén elterülő hatalmas síkságon minden évben eljön a tornádó szezon. A gyakran több száz kilométeres sebességgel forgó óriás széltölcsérek egész városokat radíroznak le a föld színéről, de az itt élők hajthatatlanok: lerombolt házaik helyére minden évben újat építenek.

  Oszd meg, ha együttérzel az áldozatok családjaival!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon