MENÜ
 • „A szüléssel nekünk, nőknek befellegzett?”

  Most kiderül mi az igazság!

  Veszedelmes fegyver a női szépség, aminek segítségével gyakran arattunk már fényes diadalmakat oroszlánszívű férfitársaink felett. Azonban elérkezik életünkben az a bizonyos 9 hónap, amikor kénytelenek vagyunk visszavonulót fújni, és megadni magunkat a gyermekáldás örömeinek. Ha jön a baba, csakugyan oda a szépségünk? Vagy képesek vagyunk visszanyerni nádszál karcsú-szuperfeszes alakunkat?

  A CBS Reality most összegyűjtötte a terhességgel kapcsolatos leggyakoribb mítoszokat, egyben utána járt, mi is az igazság. Leendő kismamák figyelem: még van remény, ráadásul nem is csekély!

  terhes

  1. „Terhesség alatt kerülnünk kell a szexet és a testmozgást” – Cáfolva!
  Hölgyeim, mi is lehetünk egy a „fitt-mamák” közül, akiket eddig csak távolról csodáltunk, illetve irigykedve kérdeztük, vajon hogy csinálják? Úgy, hogy nem hisznek az efféle testmozgás-free babonáknak, és milyen igazuk van. A súlyemelést, bokszot azért kerüljük, de egy kis mozgás még a terhesség alatt sem árt, sőt! Egyben nyugodtan lehetnek tisztátalan gondolataink, és az apácaéletet is elfelejthetjük!

  2. „Kettő helyett kell ennünk”- Cáfolva!
  Függetlenül attól, hogy növekszik bennünk egy másik élet, azért lássuk be, nem kell feltétlenül magunkba tömnünk azt az 5. csoki pudingot, nehogy éhen vesszen a kicsi. A csúf igazság az, hogy nem marad büntetlenül, ha 9 hónapon át engedünk a finom csábításoknak. Egy kis odafigyeléssel azonban megspóroljuk magunknak nem utolsó sorban azt a 100 darabos zsepicsomagot, amivel ellenkező esetben könnyeinket itatnánk fel azt kérdezve magunktól hogyan is történhetett „ez” egykoron formás alakunkkal.

  3. „A terhesség alatt nem szabad fürödnünk” – Cáfolva!
  Az egyik legmeglepőbb terhességgel kapcsolatos tévhit, hogy a 9 hónap alatt (!) a kismamának jobb kerülnie a vizet. Akik eddig ebben a hitben éltek, azoknak megnyugtatásul szolgáljon, hogy az anti-fürdés mítoszának abszolút nincsen alapja. Sőt, az alapvető higiéniai szempontokra, mint például a rendszeres tisztálkodás, még fokozottabban kell ügyelnünk. Lehet a mítoszt egy spórolni vágyó anyós terjesztette el, aki ügyesen csökkenteni akart a család vízszámláján?

  4. „No alkohol, no party” – Cáfolva!
  Az egyik leggyakoribb mítosz, hogy szigorú alkoholmegvonásra kell magunkat kárhoztatnunk. Mi is meglepődtünk, de nincs így! Félreértés ne essék, nem az őrült, hajnalig tartó dorbézolásokra kell gondolni, de egy-egy pohárka bort nyugodt szívvel elfogyaszthatunk a terhesség időszaka alatt is. Csörögj rá a lányokra, biztos örülni fognak, hogy végre kimozdulsz az otthon biztonságos ámde unalmas melegéből, és tartotok egy csajos kis estét.

  5. „A plusz kilók örökre testünkhöz nőttek”- Cáfolva!
  „A terhesség alatt azonban sikerült felszednem X kilót, ami azóta sem akar eltűnni…”- kezdetű történetekkel sokszor szembetalálkozhatunk. Csakugyan, magától „eltűnni” nem is fog! Viszont a jó hír az, hogy megfelelő – fehérjében és zöldégben gazdag, finomított és cukrokban szegény – érkezéssel és testmozgással visszanyerhető karcsúságunk. Tehát, nincs több kifogás és esti rétes kóstolgatás. Meglásd odafigyelésednek meglesz a pozitív eredménye és végre beleférsz majd a régi farmerba!

  Az említett mítoszokat megdöntve most már megnyugodhatunk, női szépségünk koránt sincs leáldozóban, ráadásul egy kismama ragyogó arcánál sokak szerint nincs is szebb a világon. Ha netalán mégis maradt bennünk még kétség, érdemes lehet figyelemmel követnünk a CBS “Terhesség és szülés: Az igazság” című műsorát, amely további mítoszokat és félelmeket igyekszik eloszlatni a témával kapcsolatban. Az évadok végeztével már csak egy kérdés marad: mikorra tervezhetjük a következő csöppséget?

  Ajánló

  Újabb 50 nevet jelentett be a STRAND

  Íme a Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2020 jelöltjei

  Sziget: itt az első nyolcvan fellépő