MENÜ
 • A Shell ellen tüntet a Greenpeace

  A környezetvédő szervezet óriási jegesmedvefigurákkal tüntet az északi-sarkköri olajkitermelések ellen.

  Alaposan felbőszítette a Greenpeace-t a Shell cég. Márpedig 2012-ben, amikor az egészséges környezet, a természetvédelem minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kap az egész világon, a közvélemény pedig általában egyetért abban, hogy meg kell állítani a Föld további pusztítását, magunkra haragítani egy ilyen meghatározó szervezetet, elég nagy bátorság.

  Nyilvánvalóan az üzleti érdekek általában szemben állnak a környezetvédelemmel. Most azonban talán kissé nagyobb hangsúlyú dologról van szó, mint eddig. A Shell ugyanis az Északi-sarkkört készül megfúrni, hogy némi olaj után nézzen a jégtakaró alatt. Ez pedig számos okból is meglehetősen ellentmondásos dolog.

  Miben is áll egy eredményes protestáció? Mozgasson meg minél nagyobb embert, keltsen felháborodást, legyen közérdekű és lehetőleg minél látványosabb. A Greenpeace pedig ezt tökéletesen hajtotta végre a Shell-ellenes kampányával. A gigantikus tüntetés és figyelemfelkeltés pontosan ott mutatkozik meg, ahol a legtöbb ember a Shell céggel találkozhat, azaz a benzinkutakon. Kezdetnek az aktivisták birtokukba vettek egy üzemanyagtöltő-állomást, szó szerint lezárták azt, az összes töltőpisztolyt lezárták, ráadásképpen pedig a kút tetejére egy életnagyságú jegesmedve-robotot tettek, “Mentsük meg az Északi-sarkkört!” felirattal. A szervezet csak Londonban száz Shell-kutat vett célba.

  Sara Ayech, a Greenpeace szóvivője elmondta, akciójukkal abban bíznak, hogy a cég végre megérti, a közvélemény nem áll az oldalukon ebben az esetben és arra számít, hogy a Shell lefújja az idén nyár végére tervezett északi-sarkköri fúrást.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon