MENÜ
 • A románok szerint az angol herceg is vámpír

  Erdély. Nekünk kicsit több, mint a nyugatabbra élőknek, nekik ugyanis ez a szó egyet jelent Drakulával. A románok viszont vagy túlságosan vicces kedvükben voltak, vagy a turisztikát fellendítő kampányuk egy általunk még nem igazán értékelt módszerrel kísérletezik, mindenesetre hatalmas!

  A britek számára Erdély nem jelent mást, mint egy hegyekkel és vámpírlegendákkal övezett távoli vidéket, ahol kastélyában egy gonosz vérszívó szörnyeteg garázdálkodik, aki kiszívja az ellenségei és gyönyörű nők vérét, néha pedig denevérré változva riogatja a kölköket. De a román barátaink szerint Erdély ennél több. Legalábbis a nemzeti turisztikai intézetük szerint, akik most úgy döntöttek, leszámolnak a pletykákkal és lerántják a leplet kínzó titkukról. Az angol herceg egész egyszerűen Drakula rokona. És kész.

  A Román Nemzeti Turisztikai Intézet egy brossúrában rajzolt családfával tudatta a világgal a londoni World Travel Market elnevezésű utazási kiállításon, hogy mi is az igazság. Nem nehéz kitalálni, hogy a brit királyi család és Karóbahúzó Vlad, 15. században élt havasalföldi fejedelem között vont rokonsági szál a turisztika fellendítését igyekezett megcélozni, azonban egyelőre nem váltott ki mást, mint óriási röhejt az angolokban. Akik egyébként meglepően vicces kedvükben voltak, olyannyira, hogy még maga a herceg is belement a játékba és még a románok turisztikai kisfilmjéhez is arcát adta, majd viccesen megjegyezte: “Erdély a véremben van!”

   A román turisztikai intézet célja, hogy a brit turisták számát évi hét százalék fölé tornássza kampányával.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon