MENÜ
 • A rettegő falu

  Van egy békés angliai kis falu, amelynek életét az elmúlt időszakban alaposan felbolygatták. Nem huligánok, nem az időjárás, hanem egy madár.

  Wootton lakóit egy fácán tartja rettegésben már egy ideje. Nevet is adtak neki, George-nak keresztelték el. “Nem csíp, csak bök a csőrével.” – nyilatkozta egy helyi lakos, akinek már többször volt összetűzése a szárnyas jószággal. Rendszeres támadásnak van kitéve a helyi postás is, aki tanult a kezdeti gondokból és ma már bottal felfegyverkezve végzi a munkáját.

  “Nincs itt állandóan, de mindennap feltűnik. Valahol itt a közelben lehet a szállása, mert az ideje nagy részét azzal tölti, hogy a kertünk végében járőrözik” – tette még hozzá a férfi. A témában jártas Mike Gadsby, aki gyakran segédkezik fácánvadászatoknál hozzátette, hogy nem meglepő a hímmadár területvédő magatartása. Márciusban esedékes ugyanis a madár párzási időszaka. “A hímek ilyenkor nagyon védik a területüket, agresszívak és gyakran böködnek a csőrükkel.”

  A szakember azt is hozzátette, hogy “a madárnak valószínűleg a közelben van a háreme. Ha ez így van, és még van is hol laknia, akkor nagy az esélye, hogy Woottonban marad.” Ezek szerint nem nagyon van remény a probléma rövid időn belüli megoldására? Gadsby azért próbálja nyugtatni a helyieket, szerinte a párzási időszak végével csillapodni fognak a kedélyek. A falu lakói addig is rumba áztatott mazsolával próbálják leszerelni a madarat. “Ez kiüti, és akkor egyszerűen meg lehet fogni és elvinni egy másik helyre.”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon