MENÜ
 • A repülőgép legbiztonságosabb része

  A kérdés nem egyszerű, hiszen a legtöbbek szerint, egy zuhanásnál nincs esély a túlélésre, azonban most ennek is utána jártak.

  A már bizonyított tény, hogy a repülésnél nincs biztonságosabb formája az utazásnak. Jelenleg 0,00002 százalék az esélye, hogy egy repülőgép szerencsétlenségben halálozzon el egy ember.

  Most egy tanulmány is bizonyítani kívánja a különböző elméletek egyikét. A magyarázatot nem hosszú matematikai számításokra alapozzák, hanem egyszerűen egy Boeing 737-es megrendezett és szándékos katasztrófájára. A távolról irányított gépet a mexikói sivatagban irányították a földhöz.

  Meglepő eredmény született, ugyanis kiderült nem éri meg többet költeni az első osztályra. A gép első felében, ahol a drágább és magasabb szolgáltatást igénylő utasok vannak, minimális esély sincs a túlélésre.

  Hátrébb az első 11 sort követően helyezkednek el az olcsóbb turista osztálynak fenntartott helyek, itt már akár a 78 százalékos túlélés is lehet, egy frontális becsapódást követően. Persze az eredményeket nagymértékben befolyásolják a becsapódás körülményei.

  Azonban bátran kijelenthető, hogy minél hátrébb ül az ember, annál nagyobb biztonságban van.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon