MENÜ
 • A Nemzeti Vágta és a számok

  Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágtát, melyet hivatalosan is nevezhetünk immár magyar tradíciónak. Íme néhány szám az Ötvenhatosok terén megrendezésre kerülő rendezvény kapcsán.

  2008-ban kezdődött el a lovasokat és megyéket felvonultató esemény, melyről már az első alkalommal 96 településről érkeztek lóháton, hogy több tízezer nézőt szórakoztassanak a Hősök terén és 950.000 nézőt a képernyők előtt.

  A következő évben, 2009-ben 90 település indult, a népszerűség pedig erőteljesen nőtt: immár 100.000-en mentek el megnézni a budapesti eseményt, melyet további 1.200.000 ember nézett meg a televízióban.

  2010-ben már nem csak a Nemzeti Vágta, hanem az azt megelőző elővágták is nagy figyelmet vonzottak – 80.000 néző vett részt rajtuk. Ezek után nem is csoda, hogy a rendezvény újabb rekordott döntött: 150.000 látogató jelent meg, mely annak is köszönhető volt, hogy nagyban bővült a program: számos lovassportágnak adott helyszínt az esemény és őshonos magyar lófajtákat is bemutattak.

  2011-ben már több helyszínen rendeztek elővágtákat, a Székely Vágtán pedig 200.000 látogató jelent meg, magát a Vágtát pedig 1.500.000 kísérte figyelemmel az élő televíziós közvetítésnek hála. A programok is megduzzadtak: a Széchenyi Pálya immár 5 napos rendezvényként nyitotta meg kapuit a lovasok és gyerekek számára.

  2012 adatai még a jövő homálya fedi, de a Vágta sikere és újabb rekordja csak rajtunk, látogatókon múlik. Ugye te is jössz szeptember 15-16-án?

  forrás: lovas.hu

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon