MENÜ
 • A német techno ikon öccse, Fritz Kalkbrenner a VOLT-on

  Bátyjához, Paul Kalkbrennerhez hasonlóan, Fritz is az elektronikus zenére tette fel az életét, de a témához a hip-hop és a soul felől közelít, amit megcsodálhatsz idén a VOLT fesztiválon.

  A ’81-es születésű zenész és producer Berlin egyik legbalhésabb negyedében, Lichtenbergben nőtt fel. Testvérével ellentétben tinédzserkorában nem a techno mozgalom hősei, hanem olyan hip-hop előadók, illetve bandák voltak rá hatással, mint a Wu-Tang Clan, Erik B & Rakim, és KRS-One.

  A techno 1997-ben ragadta magával, és néhány év intenzív partizás után már olyan legendás berlini klubokba hívták zenélni, mint a Tresor, a WMF vagy a Matrix, de rendszeresen részt vett a Suicide Circus megmozdulásain is. Bátyja legközelebbi barátja, Sascha Funke lemezén, a Bravo-n énekesként villantott a kétezres évek elején, az áttörést pedig Paullal közös munkája, a Berlin Calling védjegyének számító Sky & Sand jelentette 2008 őszén. Az európai toplistákat meghódító tracknek köszönhetően a kontinens megismerte és megszerette Fritz hangját, akit Chopstick és Johjon hamarosan le is igazolt kiadójához, a Suolhoz.

  Első nagylemeze 2010-ben jelent meg Here Today Gone Tomorrow címmel: ezzel Fritznek végleg sikerült kitörnie bátyja árnyékából. A Here Today Gone Tomorrow a világ legnagyobb online lemezboltjában, az iTunes-on bekerült 2010 legtöbb letöltést produkáló anyagai közé, a Raveline magazin pedig az év albumának választotta, Fritz Echo-díjas jelölése pedig azt jelezi, hogy a kritikusok is imádták. Második, még több vokállal színezett albuma, a tavaly ősszel érkezett Sick Travellin egy igazán érett, nagy formátumú előadó munkája.

  Legfontosabb számai: Facing the Sun, Groove, Wes, Get A Life,  Right in the Dark, Willing, Kings in Exile, What I Can Say, Sideways & Avenues.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon