MENÜ
 • A NASA bejelentette, egyelőre nem lesz világvége

  A NASA hivatalosan is lemondott egy távoli veszélyt.

  Rengeteg világvége-teória bukkant már fel, mióta az emberiség létezik, de most maga a NASA jelentette be, hogy most már nincs esély arra a közeljövőben, hogy lakóhelyünk veszélybe kerüljön. Bolygónk 2036-ban ugyanis könnyen az Apophis aszteroida útjába kerülhetett volna az eddigi számítások szerint, de az esély a napokban nullára csökkent. Legalábbis a meteor 2009. január 13.-i pozícióját tekintve.

  Az aszteroidát 2004-ben fedezték fel, mérete megegyezik három és fél futballpályájéval és azonnal a média középpontjába került, mivel a tudósok már akkor kijelentették, hogy 2,7 százalék esély van arra, hogy a monstrum ütközzön a Földdel. A meteoritot azóta folyamatosan figyelik és a formája alakulása miatt kijelenthetővé vált, hogy a becsapódás esélye 2029-ben nulla lett, most pedig a következő lehetséges időpontot, 2036-ot is lefújták.

  “A Magdalena Ridge és a Pan-STARRS által nyújtott új adatokkal, melyeket társítottunk a Goldstone Solar System Radar eredményeivel véglegesen ki tudtuk zárni az esélyét annak, hogy 2036-ban az Apophis ütközne a Földdel. Az esély már kevesebb mint egy a millióhoz, amely matematikailag még esély, de kimondthatjuk, hogy nincs esély. Így az Apophis utáni érdekeltségünk most már csak tudományos lesz a közeljövőt illetően.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon