MENÜ
 • A NASA 2035-ben küldene embert a Marsra

  A Mars tudományos megismerése soha nem látott léptekkel halad előre.

  Amint azt a negyvenöt évvel ezelőtt készített fantáziarajz is bizonyítja, a NASA fantáziáját évtizedek óta izgatja a Marsra szállás gondolata. Mára azonban be kell látniuk, hogy ehhez nem elég az amerikai intézet tapasztalata és professzionalizmusa (és valószínűleg az oroszoké sem). A világ kutatóinak össze kell fognia a cél elérése érdekében.

  140601_Mars

  Ez nem olyasmi, amire bármely nemzet egyedül képes lehet. Ez az egész emberiség közös ügye” – nyilatkozta egy angol konferencián a NASA vezető tudósa, Ellen Stofan. Meglátása szerint a küldetés három kérdés megválaszolásában segíthet: egyedül vagyunk-e az univerzumban, hogy kerültünk ide és hogy működik a világegyetem.

  Bár ember alkotta szerkezet jelenleg is kutatja a Vörös Bolygó felszínét, az emberi jelenlét tovább növelné a vizsgálatok hatékonyságát. Ebben segítene, hogy nemrég sikerült annak a kérdésnek a megválaszolásához is közelebb jutni, hogyan tudna egy kisebb emberi populáció huzamosabb ideig a Marson maradni.

  Ellen Stofan 2035-re időzíti az első ember érkezését, addigra ugyanis szerinte kellő ismeretünk lesz a bolygóról. Arról, hogy az első csapatnak ott is kéne maradnia és leélnie az életét, megoszlanak a vélemények. A tudós szerint nyitva kell majd hagyni előttük a lehetőséget, hogy hazatérhessenek, ha szeretnének.

  Forrás: iflscience.com

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon