MENÜ
 • A morgós öregúr-szindróma

  Lehet, hogy hivatalos lesz az, hogy valaki öregen morgós?

  Mindenki ismeri, hogy milyen egy tipikus morgós öregúr. Sok emberre mondjuk, hogy “te aztán borzalmas leszel öregkorodra” rosszabb esetben pedig hozzánk is vágták már ezt a mondatot. Egy ausztrál doktor szerint pedig ez nem véletlen – az, hogy valaki morgós öregúr ugyanis egy szindróma!

  A sydneyi Michael Lowy szerint ha egy férfi idős korára idegesítővé válik, felszed kilókat és elmúlik a szexuális éhsége, akkor nyilvánvalóan arról lehet szó, hogy az egyén hormonháztartása változik meg.

  “Az alacsony tesztoszteron-szint okozója lehet a morgós öregúr-szindrómának, melynél a férfiak elvesztik izmaikat és depressziósak lesznek. Ekkor persze nem vesszük észre a szindróma jeleit, hiszen csak leöregezzük őket.”

  Az orvos szerint a férfiaknak az ilyen tüneteket meg kellene beszélniük a doktorokkal. Elmondása szerint az erősebbik nem amúgy is ritkábban látogatja meg az orvost – míg a nők kétharmada rendszeresen jár el rutinvizsgálatra, ezt a férfiak kevesebb mint fele teszi meg.

  A tesztoszteron szint alacsonysága például eredményezheti Klinefelter-szindrómát is, melynek egyik jele a morgós öregúr-szindrómához hasonlóan az, hogy a páciens folyamatosan letört.

  Általában a tesztoszteron-szint a férfiaknál 30 éves kortól kezd el csökkenni, nagyobb hatást pedig 200-ból egyszer ér el.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon