MENÜ
 • A mások élete

  Fotókiállítás nyílt Ukrajnában

  Saját szoba címmel különleges kiállítás nyílt a héten Kijevben. Jevgenyij Beloruszec fotóművész ukrajnai meleg párok életét követte nyomon és örökítette meg. Ukrajna az elfogadás, az egyenlőség és a meleg jogok tekintetében európai viszonylatban közel sem áll jól. Az LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű) emberek nem házasodhatnak, nem fogadhatnak örökbe, de még csak élettársi kapcsolatot sem köthetnek egymással. A kiállítás ezért is kap különösen nagy jelentőséget.

  A képek nemcsak arcokat, lakásokat, öleléseket mutatnak be, hanem történeteket. Például a donyecki Maxim és Szása életét. Egyikük vegyész, másikuk az Ukrán Tudományos Akadémia munkatársa és életüket annak áldozzák, hogy meleg honfitársaik életét előremozdítsák. Vagy a képünkön is látható, a fővárosban élő Natasát és Tamarát, akik már közös gyereket is nevelnek, de félnek a szomszédok esetleges gyűlöletétől, úgyhogy mindenkinek azt hazudják, hogy ők valójában csak nővérek.

  De láthatóak például képek az egyetlen olyan ukrajnai egyházról és tagjairól, amely szeretettel látja tagjai között a másságukat felvállalókat. Mindeközben Ukrajna északi szomszédjában, Fehéroroszországban is kampány indul “Hónap a homofóbia ellen” címmel. A helyi LMBT-szervezetek által indított kezdeményezés szeretné felhívni a figyelmet a jelenségre és veszélyeire, a melegeket érő diszkriminációra az országban.

  A kijevi kiállítás anyagából képek itt tekinthetőek meg: http://gallery.korrespondent.net/showbiz/3807-svoya-komnata-v-kieve-otkrylas-fotovystavka-ob-ukrainskih-gej-semyah

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon