MENÜ
 • A magyarok a legboldogtalanabbak

  A magyar a világ legboldogtalanabb nemzete, derült ki az Ipsos legújabb kutatásából.

  A kutatásban huszonnégy ország vett részt. Közülük a magyarok boldogságindexe a legalacsonyabb: a nagyon boldog emberek aránya nálunk csak 6 százalék, míg az élen szereplő Indonézeknél meghaladja az 50 százalékot.

  A boldogság sok egyéb tényezőre vezethető vissza a felmérés alapján. Egyrészt függ az életkortól, hiszen a 35 év alattiak mintegy negyede nagyon elégedett, míg 50-64 éves kor között csak 19 százalék. Befolyásolja az iskolai végzettség, a családi állapot és a jövedelem is. A jó házasságban élők 26 százaléka, a diplomások és a magas jövedelműek negyede vallotta magát boldognak. Érdekes lehet a regionális megoszlás is: Dél-Amerikában minden harmadik ember elégedett az életével, de Észak-Amerika sem panaszkodhat a maga 27 százalékával.


  „Általánosságban azok a népek boldogabbak, ahol erősek a közösségek, mert a kríziseken át tudják az egyént segíteni. Több kutatás is alátámasztja, hogy a magyarok a többi nemzethez képest kevésbé bíznak a közvetlen környezetükben és az ország vezetőiben.” – mondta el Dr. Szondy Máté pszichológus. Hozzátette, hogy szerinte a boldogtalanság nincs genetikailag belénk kódolva, de a történelem során azt tanultuk, hogy hiába szeretnénk, a saját helyzetünkön akkor sem tudunk változtatni.

  Forrás: metropol

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon