MENÜ
 • A legmorbidabb halálok – 2. rész

  Morbid halálokat összegyűjtő sorozatunk második részében ismét leeshet az állunk, hogy milyen furcsa is tud lenni az élet... na meg a vég!

  Mel Ignatowot 1988-ban tartóztatták le egy nő brutális meggyilkolásáért – a férfit anyajegyei buktatták le, mivel azokon keresztül tudták azonosítani a felvételeken, melyek a bűntényt rögzítették. Ignatow a nő fejét egy üvegasztalhoz kötötte és halálra verte a szerencsétlen asszonyt. Bár a férfit életfogytiglanra ítélték, végül csak tíz évet kellett börtönben tölteni. Szabadlábra helyezése után saját apartmanjában érte a halál – ráesett saját üvegasztalára, mely olyan mértékben sebesítette meg, hogy végül elvérzett.

  Clement Vallandigham ügyvéd saját bizonyítási vágyába halt bele. Ügyfele egy bárban keletkezett verekedésben ölt meg a vádak szerint egy embert, viszont az ügyvéd azzal védekezett, hogy az áldozat saját magát lőtte le, miközben kivette a pisztolyt a saját zsebéből. Vallandigham rendkívül meggyőző akart lenni a bíróság előtt – így elmutogatta a balesetet egy igazi pisztollyal. Olyan élethűen, hogy a fegyverrel le is lőtte magát, sérüléseiben pedig hamarosan belehalt. Ügyfele felmentést kapott.

  Bobby Leach az 1900-as évek elején vakmerő mutatványairól volt híres, legismertebb őrültsége minden bizonnyal az 1911-es halálugrás volt egy fakenuval a Niagaráról, melynek következtében eltörte állkapcsát és mindkét térdét, de végül túlélte a balesetet. Évekkel később Leach viszont újra esett – igaz, ezúttal nem 54, csupán 1,5 métert – az utcán sétálgatva elcsúszott néhány eldobált narancshéjon, méghozzá olyan szerencsétlen módon, hogy újra eltörte a térdét, mely hamarosan elüszkösödött, így az orvosok úgy döntöttek, muszáj lesz amputálni a végtagot. Leach a műtét közben vesztette életét, komplikációk miatt.

  John Sedgwick az Amerikai Polgárháború kiemelkedő századosa volt, aki nagy szerepet játszott az antietami és a gettysburgi csatákban. Halála idején az egyik legnagyobb katonaként tartották számon és óriási tisztelet övezte nevét. A spotsylavaniai csatában az első vonalban állva ellenőrizte az ágyúk beállítását, mikor a távolban, körülbelül 900 méterre elkezdtek gyülekezni a konföderáció katonai, mire Segwick katonái kétségbeestek és elkezdtek össze-vissza rohangálni. A nagy hadember kijelentette, hogy szégyelli, hogy ilyen katonái vannak, hiszen “ilyen távolságból egy elefántot sem találnának el.” Másodpercekkel később Sedgwicket bal szeménél lőtték meg, azonnali halált okozva.

  Felix Powell nem csak az I. Világháború katonája volt, de a világ egyik legoptimistább dalánk, a “Pack Up Your Troubles” szerzője is, melyet a legendák szerint emberek ezreit segítette át a nehéz időkön az háború frontjain. Bár a dalszöveg úgy szól, hogy “Pakold el a gondjaidat egy öreg orvosi táskába és mosolyogj, mosolyogj, mosolyogj” Powell úgy néz ki mégsem volt az a mosolygós fajta. A háború után feltehetőleg olyan szinten kísértették a képek, hogy öngyilkosságot követett el – katonaruhájába öltözve.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon