MENÜ
 • A kockás zászló alól: Sikító Hamilton-rajongók, őrjöngő Ferrarisok

  A Kanadai Nagydíj dobogóján Hamilton, Grosjean és Perez állhatott, Alonsót súlyosan eltaktikázta a Ferrari

  Este 8-kor, a döntetlenre sikerült spanyol-olasz EB-meccs után kezdődött a Kanadai Nagydíj. Vártuk már, pláne, hogy éjszakás műszak, főleg majd az utána következő sajtóhírek. Mai futamösszefoglalóm a verseny közben íródott, így ha itt-ott a pártatlanság jelét vélnénk felfedezni, az nem a véletlen műve, csupán az enyém. De ezt már megszokhattátok tőlem. Éljük át újra az egész izgalmasra sikerült futamot!

  A Gilles Villeneuve pályán indul a Kanadai Nagydíj. 305,27 km, 70 kör. Ez a mai menü. Hosszú egyenesek, lassú kanyarok, közeli betonfalak és a Bajnokok fala. A tavalyi több, mint 4 órás futamot nem lehet felülmúlni, szerencsére idén már 4 órában maximalizálják. Az is embertelen, és nem csak a kanapén.

  A tegnap esti jó kis időmérő után Vettel, Hamilton és Alonso indulhat az első három rajtkockából, mögöttük a többiek, semmi extra, csak a szokásos papírforma.

  A rajtnál Vettel simán eljön, Hamilton, Alonso követi. Webber és Rosberg meccsel, de Webber jött el jobban, bár Massa szorosan ott van mögötte. Tiszta és higgadt rajtot láthattunk mindenkitől, semmi balhé, kis helycsere, csupán Grosjean és Hülkenberg veszített pár pozíciót. Massa a 3. körben már megette Rosberget reggelire, bocs, uzsonnára…

  A DRS zóna a Casino egyenesben van, sok előzés várható.

  A 6. körben Massa kicsúszott, Kobayashi mögé tudott csak visszasorolni, látszik, hogy mennyire erőlteti, nagyot csúszott.

  És akkor ott a Bajnokok fala. Honnan is kapta a nevét? Schumacher, Villeneuve és Damon Hill is a Bajnokok falában fejezte be a versenyt. Persze idén is volt, aki már megismerkedett vele, kérdezzük csak erről Sennát például.

  Rosbergre rájár a rúd, még csak épp hogy elkezdődött a futam, máris az üzemanyagfogyasztással van a gond, ráadásul még a gumikra is vigyáznia kell. Mi lesz a következő rádióüzenet? Toljad. Vagy vedd a hátadra és vidd :)

  A 10. kör környékén sorra panaszkodnak a pilóták a gumikra, a kanadai pálya úgy tűnik, megette az abroncsok futófelületét. Meg is kezdődtek a kiállások, Massa és Perez kezdte a sort. Mivel di Resta panaszkodott, ugrottak a szerelők, ledobálták a melegítőpaplanokat.
  Szerencse, hogy az imént döntetlen lett a spanyol-olasz EB-meccs, mert tegnap Alonso azt mondta, hogy ha nyernek a spanyolok, nem biztos, hogy lesz, aki kereket cseréljen neki a bokszban.

  Vettel az élen lassul, Hamilton lohol a nyakán, de az sem árt, ha néha a McLarenes hátra néz, mert jön Alonso is… Vettel kijön a 16. körben, majd a következőben Hamilton is. Hamilton kerékcseréjénél megint beragadt valami. Ez már hagyomány? Miért nem csodálkozok? Még ígyis megelőzi Vettelt, megint bokszverseny…

  Alonso szárnyal, jelenleg a bokszba, bejön Hamilton elé. Én ordítok, de korán. A DRS megöl, Hamilton egy szempillantás alatt megelőzte a nagy tempókülönbség miatt. Jön még kutyára kamion. Akkor is.

  Karthikeyan, Vettel uborkája megforgott, majd úgy döntött, elég volt. A fék elfüstölt, nem is kicsit, De la Rosa is hasonlóan, ennyit a HRT fenntartható fejlődéséről.

  Lassan féltávnál tartunk, paráznak a gumik miatt, erre a Ferrari beszól, “Még 10 kör, még mindig jók vagyunk.” A Sauber sem panaszkodhat, Perez is jól bánik az abroncsokkal a második hármas vonatban.

  A 40. körben Hamilton, Alonso, Vettel, Raikkonen, Perez, Webber, Grosjean, Massa, Rosberg and Di Resta az első 10.
  Néhány előzés, Raikkönen a 8-9. helyen balhézik Rosberggel és Perezzel. Az élen eseménytelen a helyzet.

  Schumacher a rádióüzenet közben levágja a kanyart, kimegy a fűre, így kijött a bokszba. A DRS beragadt, a pechszéria tovább folytatódik. Ki kell jönnie újra. A szerelők feszegetik, talán egy balta vagy kalapács? Ennyire szuper a DRS? Szegény, már sajnálom…

  Az élen Alonso és Hamilton között megy a macska-egér játék, nagy kérdés, hogy vajon a kétszeres világbajnok utol tudja-e érni a britet.

  Hamilton a bokszban, most vagy soha. Újra a jobb hátsónál rontottak. Hamilton barátnője már az asztalt csapkodja, én is, csak én másért…

  Az 53. kört tapossuk, már tövig rágom a körmöm, jönnie kell Alonsónak és Vettelnek is a bokszba.

  Rosberg-Perez IC. A sebesvonatnál is gyorsabb. Mint a szél… Csatlakozott hozzájuk Massa is. Rosberg levágja a kanyart, feltartja Perezt, ezzel hátvédként szoltál Massának szinte. Perez lazán előzi, kisbünti vagy nagy?

  Alonso az élen, még tíz kör. Nem volt második kiállás, mint a mögötte autózó Vettelnek sem. Minden idegszálam megfeszül, de Hamilton ott van, nagyon ott. Feljön a második helyre, Vettelnek esélye nem volt a kopott gumikon a védekezésre. Az RB8-as állva maradt, a következő cél Alonso.

  Alonso szerint a Ferrari számára itt derül ki, hogy mennyire tudnak beleszólni az idény további részébe, de nagyon úgy tűnik, hogy a szezon elején leírt Ferrarival nagyon is számolni kell. Alonso pedig ott van az élen. Ha első lesz, ha második.

  Vettel 6 körrel a vége előtt bejött, elment mellettte kifelé menet Grosjean és Perez is.

  Hamilton utolérte Alonsót, itt a vég. Nincs komment.

  Grosjean is közeledik, a gumik elfogytak, a lágy abroncsok már nehezen bírják. Nem volt túl jó taktika, hogy egy kiállást terveztek csak eddig. Megelőzi Alonsót. Még dobogó, de ennél már ne lentebb…

  Vettel a friss gumikon megtalálja a bajnokok falát.

  Perez jön Alonso mögött, mint Malajziában, ott hosszú körökön át tudta üldözni, de hibázott. Most nem. Kész vagyok, mint a mateklecke. Egyik szemem sír, a másik nevet, Perez dobogón, viszont Alonso nem. Utálom a rossz taktikát. És Vettel is elmegy mellette. Ennél nincs lentebb…

  Fotó: autosport.com/espnf1.com

  2012 Kanadai Nagydíját Lewis Hamilton nyerte. A hetedik versenyen megvan a hetedik győztes, hétből hét, mi jön még? A második Romain Grosjean a Lotusszal és a harmadik Sergio Perez a Sauberrel. Ez a szezon hihetetlen…

  Két hét múlva Valenciában az Európa Nagydíj jön, nyolcból nyolc?

  Malik Erika

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon