MENÜ
 • A kockás zászló alól: Maldonado, kicsit másképpen

  A 2012-es szezon egyik legnagyobb figurája, aki talán többet ült a stewardok irodájában, mint a Williams kormánya mögött, ám a csapat nemrég megerősítette, jövőre is igényt tart a venezuelai hurrikán szolgálataira. De ki is valójában az igazi Pastor Maldonado?

  A Formula1.com, a Forma-1 hivatalos weboldala egész évben torpedózta a pilótákat, hasonló kérdéssort tett fel nekik, ezzel kicsit a történtek mögé pillantva megpróbálta az olvasóknak bemutatni a versenyzők emberi oldalát. Most Pastor Maldonado került kereszttűzbe, aki a 2012-es szezonban több feszült pillanatot okozott a nézőknek és pilótatársainak is. Ha a Q1b-ől továbbjutott, kezdhettük rágni a körmünket, ha az első 10-ből indult, Vettelék kezdhettek aggódni a rajt miatt. Versenyzés ide vagy oda, az interjú során kiderült, hogy a leendő baseball sztár olyan, mint egy tigris, nagyon kényes a párnájára és bizony meggyűlik a baja a biciklizéssel. De ennél többet is megtudtunk róla…

  Van, amitől álmatlanul forgolódsz éjjel?
  Pastor Maldanado: A rossz párnáktól. Nagyon kényes vagyok a párnákra, szeretem a jókat. De a sajátom nélkül nem megyek sehová. Talán kellene… (nevet)

  Mi volt a legértékesebb leckéd az élettől?
  PM: Sok volt. Elvégeztem egy katonaiskolát és ott értékes leckéket kaptam az életről és a tiszteletről. Később, amikor gokartokkal versenyeztem, nagyon félénk voltam, de ez megoldódott! (nevet)

  Mi az, amit csodálsz?
  PM: A komolyságot és az átláthatóságot, a tehetséget és a hozzáállást. A sportban talán jobban tisztelem a hozzáállást egy emberben, mint a tehetséget.

  Ha adhatnál tanácsot fiatalkori önmagadnak, mi lenne az?
  PM: Azt mondanám, válasszon egy másik sportot, a baseballt. Ez messze a legnépszerűbb sport Venezuelában. Sokkal könnyebb karrier, hiszen sokkal könnyen elmenni és játszani a Major League-ben, mint bekerülni a Forma-1-be. Oké, jobban szerettem a sebességet, mint az ütőt, de elég tehetséges voltam ahhoz, hogy a baseballban ezt elérjem, fiatal koromban minden csapatnál játszottam.

  Ha az idei szezonnal véget érne versenyzői karriered, mihez kezdenél a hátralévő életeddel?
  PM: Még ha véget is érne F1-es karrierem, sok teendőm lesz a motorsportban. Biztos vagyok benne, hogy nem vagyok a zenében tehetséges, hogy affelé forduljak. (nevet) De ne gondoljunk a Forma-1-es karrierem végére, még csak most kezdődött. Szeretnék még itt lógni néhány évet!

  Melyik állat tükrözi legjobban a személyiségedet?
  PM: A tigris.

  Mi fontosabb a győzelemnél?
  PM: A család.

  Mire költenéd az utolsó dollárod?
  PM: Vennék valamit enni és inni.

  Mi a legnagyobb gyengeséged?
  PM: Sok van. (nevet) A karakterem? Néha túl kemény vagyok magammal szemben. Többször vártam el magamtól többet, mint amit kellene.

  Mi a kedvenc ételed?
  PM: Szeretem a húst és a gyümölcsöt. Van egy egész kosárnyi gyümölcs otthon a hűtőben, sokminden, ami a fákon és bokrokon terem.

  Mi az első dolgod, amikor hazaérsz egy verseny után?
  PM: Alszok, pihenek, TV-t nézek és böngészek az interneten. Lustálkodok…

  Félsz valamitől?
  PM: Semmitől.

  Mi a kedvenc illatod?
  PM: Az üzemanyagé.

  Mi volt a legjobb tanács, amit valaha kaptál?
  PM: Nem volt ilyen. Eddig.

  Olyan ember vagy, amilyen mindig is lenni szerettél volna?
  PM: Igen, tényleg szerencsésnek érzem magam. A sportot választottam és a ennek a sportágnak a legfelső fokára léptem. És most, hogy itt vagyok, még többre vágyom. Mint sportoló, mindig többet akarsz. Ez olyan, mint a pénz, ha már sok van, még többre vágysz. Szerintem sokkal erősebb az akarat arra, hogy elérj valamit ebben a sportban, mint hogy több pénzt keress vele, ez inkább a szenvedélyről szól.

  Mi jelenti számodra az otthon ízét?
  PM: A latin-amerikai családok sokkal nagyobban és jobban kötődnek egymáshoz. Nagybácsik, unokatestvérek jönnek hozzánk és együtt főzünk.

  Mikor voltál a legboldogabb?
  PM: Amikor megnyertem a versenyt Barcelonában. Ez már tényleg felszabadította bennem a “boldogság” hormont.

  Melyik az az esemény, amit nem tudsz kiverni a fejedből, pedig szívesen tennéd?
  PM: 2007-ben biciklivel edzettem, elestem és eltörtem a kulcscsontomat. Buta dolog volt és teljesen szükségtelen. 300 km/h-val versenyzek, aztán egy biciklivel esek el… (nevet)

  Ha életed további részében egy adott helyen kellene maradnod, hol lenne az?
  PM: A Los Roques-szigeteken Venezuelában, ez a legszebb hely, amit valaha láttam. Mindentől el van szigetelve, így itt minden az egyszerű élet puszta szépségéről szól.

  A Williams annak ellenére, hogy idén elég sok körömrágta pillanatot okozott, meghosszabította szerződését 2013-ra is, így jövőre újra aggódhatunk, ha Maldonado bejut a Q3-ba.

  Még 105 nap… kibírjuk? Kibírjuk!

  Malik Erika

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon