MENÜ
 • A kockás zászló alól: Button, kicsit másképpen

  Személyes kérdések és frappáns válaszok a brit pilótától

  Nyakunkon a nyár, az elviselhetetlen hőség, amiben talán egy kis enyhülést hoz majd a jövő hétvégi Brit Nagydíj. A világ már nagyban Anglia-lázban ég, a pólókat telenyomták angolzászló-mintával, nemsokára olimpiázunk. Én is angol témát hoztam mára, de bevallom, nem sokáig kellett törnöm a fejem azon, melyik brit pilótát válasszam.

  Jenson Button 13 éve tölti napjait a Forma-1 paddockjában. Ezidő alatt begyűjtött már egy világbajnoki címet, 13 győzelmet, 7 pole pozíciót és 860 pontot is. Sokan a 2012-es szezont megelőző téli felkészülés során az egyik fő esélyesnek tartották a világbajnoki címre, de a sors másképp gondolta, az élen 111 ponttal álló Fernando Alonso mögött csupán 49 pontot sikerült eddig szereznie. Nem kegyes hozzá Fortuna, de tudjuk, hogy még semmi sincs veszve, idén a “Nagy Száguldó Lottóban” bármi megtörténhet.

  A Forma-1 hivatalos weboldala, a Formula1.com Bennfentes cikksorozatának eheti vendége Button volt. Olyan kérdéseket tesznek fel ebben az interjúban, amelyeket talán máshol nem szegeznek a pilótáknak. Kicsit közelebbről is megismerhetjük belőle azt a versenyzőt, aki ezek mögött az érdemek mögött áll. Ha egy kicsit mélyebbre ásunk, kiderül, hogy a brit Button szereti a láncolaj szagát és a banarella pite ízét, nem viseli el, ha mosnia kell és az otthonára – ahol a következő hétvégén a futam lesz – egy csésze tea emlékezteti legjobban…

  A kedvenc kérdéseim következnek…

  Milyen állat tükrözi leginkább a személyiségedet?
  JB: Ó, ez nehéz. Nem lennék macska, az biztos. A macskák a maguk módján jók, de magányosak, én pedig szeretem, ha emberek vesznek körbe. Ascot-ban voltam nemrégiben és hallottam, hogy a lovaknak vannak állatbarátaik – juhok vagy kecskék – az istállóban, így ló lennék. Miért ne?

  Mi a kedvenc illatod?
  JB: Menjünk vissza a gokartos napjaimig és ez valószínűleg a láncolaj. Sok jó emlékem van a régi gokartos időkből.

  Milyen étel illik leginkább hozzád?
  JB: Nagyon édesszájú vagyok, így ez a banarella pite lenne vagy valami hasonló. A szuflékat is szeretem, egy igazi francia szuflé bámulatos tud lenni.

  Félsz valamitől?
  JB: Talán attól, hogy hibázok. De nem igazán hiszem, hogy félnék tőle. Többé már nem. (nevet)

  Mi jelenti számodra az otthon ízét?
  JB: Egy reggeli angol tea.

  Van, amitől álmatlanul forgolódsz éjjel?
  Jenson Button: Amikor a barátnőm megrugdos egy kicsit álmában, mert nagyon nyugtalanul alszik. (nevet) Jó, csak vicceltem. Igazság szerint nagyon küszködős az alvás. Sokat forgolódok alvás közben és sokat gondolkodom.

  Ha egy dolgot kéne száműznöd a hátralévő életedből, mi lenne az?
  JB: A mosást. Megtenném, igen! Vasalni is utálok. Van egy takarítónk, de egyszer már én is csináltam egy ideig és utáltam.

  Mi volt a legjobb leckéd az élettől?
  JB: Amikor nehéz idők járnak, mindig küzdj tovább. Soha nem mondd, hogy soha.

  Ha adhatnál tanácsot fiatalkori önmagadnak, mi lenne az?
  JB: Talán hogy egy kicsit jobban értse meg a szerződéseket a Honda/Williams időkben és hogy több időt fordítson a menedzserem kiválasztására. (nevet) Most megtaláltam a jót, de sok időbe telt.

  Mi az, ami még fontosabb az életben, mint a győzelem?
  JB: Semmi.

  Mi a legnagyobb gyengeséged?
  JB: Túl sokat agyalok a problémákon. Ha gondom van, megpróbálok gondolkodni, aztán túltenni magam rajta – teljesen kitörölni – de ez nagyon nehéz. Túlságosan beleélem magam a dolgokba. Hogyan tudnám ezt teljesen elrejteni a világ elől? Nem tudom, ez bonyolult, de a tapasztalat mindenképp jól jön.

  fotók: Autosport.com

  Mikor voltál a legboldogabb?
  JB: Mindig nagyon boldog vagyok, ha a dobogó legfelső fokán állok. Ez az, amiért olyan keményen dolgozok. Munka szempontjából ez. Ami a magánéletemet illeti, úgy gondolom, akkor, ha a közeli családtagjaimmal és a barátaimmal vagyok. Egy hajón lenni együtt a közeli barátokkal. Vagy amikor a barátnőmmel Japánban vagyunk, egy japán stílusú hotelben, japán ételt eszünk kimonóban…

  Mi volt a legjobb tanács, amit valaha kaptál?
  JB: Nem igazán tudom. Sok dolog volt, ami formált engem, így nem tudnék egy dologra szorítkozni.

  Mi az első dolgod, amikor hazaérsz egy verseny után?
  JB: Elmegyünk vacsorázni a barátaimmal vagy megiszunk egy sört.

  Olyan ember vagy, amilyen mindig is lenni szerettél volna?
  JB: Soha nem gondolkodtam túl sokat a jövőn, különsen nem gyerekkoromban.

  Melyik az az esemény, amit nem tudsz elfelejteni, de szívesen tennéd?
  JB: Talán a 2012-es Kanadai Nagydíj.

  Ha életed további részében egy adott helyen kellene maradnod, hol lenne az?
  JB: Azt még mindig nem tudom. Sok helyet szeretek. Szeretem Japánt, szeretem Dél-Franciaországot és szeretem Hawaii-t. Valószínűleg ezek közül választanék.

  Valóban személyes kérdések, amelyekre személyes választ kaptunk. Ritkán van alkalmunk a pilóták másik oldalát is megismerni, itt most egy picit sikerült.

  Már alig egy hónap, és hazánkba érkezik a Száguldó Cirkusz, a Hungaroringet birtokba veszik a Forma-1-es pilóták és a Forma-1 szerelmesei. Várjátok már?

  Malik Erika

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon