MENÜ
 • A kockás zászló alól: Búcsúzunk…

  Frank Tamás emlékére

  Amennyire szeretek írni, most olyan nehezen jönnek a gondolatok. Olyan embert veszítettünk el, akinek mi, mosaicosok is sokat köszönhetünk.

  Elhunyt Frank Tamás.

  Megdöbbenve hallottuk a hírt, amiben az állt, kedden holtan találták otthonában Frank Tamást. Halálával nagy veszteség érte a magyar és a nemzetközi autósportot is, hisz személyében nem csupán a Hungaroring Sport Zrt. alelnökét tudhattuk, hanem egyben a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség általános alelnökét is. A sportért végzett munkájának elismeréseként az FIA Formula 1 Tanácsának tagja lett, Jean Todt, a Nemzetközi Automobil szövetség elnöke többször is személyes tanácsadójaként beszélt róla. Elnyerte Bernie Ecclestone bizalmát, és lehetővé tette, hogy Magyarországon ebben az egyre kiélezettebb harcban is rendezhessünk Forma-1-es futamokat. Hazánknak 2016-ig van szerződése a futamok rendezésére.

  Ha egyszerűen annyit mondok, hogy Hungaroring, mindenki tudja, mit veszítettünk. Frank Tamás, mint üzletember már 1994 óta az F1 körül tevékenykedett, cége nem csupán tulajdonosa volt nemzeti pályánknak, de a jegyértékesítés is feladata volt. 2003-tól menedzserként többek között Baumgartner Zsoltot is szárnyai alá vette, neki köszönhetjük, hogy első és eddig egyetlen magyar Forma-1-es pilótánknak szurkolhattunk a futamhétvégéken. Lotus Ladies Cup. Nélküle a lányoknak sem szoríthatnánk futamról futamra. Kitalálta, életre hívta a versenyt.

  2006-ban munkája elismeréseként érdemes volt a Magyar Köztársaság Érdemrend kiskeresztjére.

  Nehéz pótolni a veszteséget, de az élet nem áll meg, Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint Gerstl Péter látja el a jövőben Frank Tamás feladatkörét. „Szerdán csapatgyűlést tartottunk, és mindent megbeszéltünk, ennek ellenére az idei Formula-1-es futam nem lesz könnyű, Tamást ugyanis rettenetesen nehéz pótolni” – nyilatkozta Gyulay.

  Frank Tamás búcsúztatására csütörtökön Bécsben kerül sor.

  Tavaly nyáron a Szuszában Laci faggatta Frank Tamást, ezzel az interjúval köszönünk el. Nyugodjon békében.

  Malik Erika

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon