MENÜ
 • A Klasszikusok – A nulladik óra

  Öt fiatal, egy büntetés és egy szombati nap a gimnáziumban. Mindenkiről lehull a lepel és mindenkiben van valami közös.

  A 80-as évek mozijában előkelő helyet foglaltak el a tinifilmek, a romantikus illetve lázadó fiatalság bemutatásának mestere pedig nem más, mint  John Hughes volt.

  Pár évvel későbbi munkái közé tartozik a Meglógtam a Ferrarival (1986) és a Reszkessetek b

  etörők (1990) és a The Breakfast Club vagyis a Nulladik óra – utóbbi alkotás  igazán népszerű és figyelemreméltó kultuszfilmmé nőtte ki magát.

  Egy szombati napon öt egymástól eltérő fiatalt tartanak bent az iskolában büntetésből. Mint minden iskolába ebben is vannak klikkek és a legszélsőségesebb képviselői kerülnek bezárásra. A beképzelt hercegnő, akit Molly Ringwald alakít (16 szál gyertya szintén John Hughes rendezésében), az élsportoló ( Emilio Estevez), a stréber (Anthony Michael Hall), a flúgos (Ally Sheedy), és természetesen az elmaradhatatlan lázadó (Judd Nelson). Feladatuk a büntetés során egyszerű: írniuk kell a nap végére egy dolgozatot, amiben meg kell fogalmazniuk mit is gondolnak magukról.

  A feladattal senki nem akar foglalkozni, így próbálják el szórakoztatni magukat,így inkább a párbeszédek viszik előre a filmet, mintsem a cselekmény.

  Ahogy minél több időt töltenek el egymással a fiatalok, a néző is egyre többet tud meg a családi hátterekről a gyerekek érzéseiről és problémáiról. Természetesen az is kiderül ki miért érdemelte ki a büntetést. Ezalatt a szombati nap alatt megismerhetjük a srácok jellemét és minden karakter szerethetővé válik a néző szemében.  nap végére barátságok és szerelmek szövődnek.

  A film betétdala a máig nagy népszerűségnek örvendő Simple Minds szám a „Don’t You Forget About Me”.

  Nagyszerű film vicces párbeszédekkel, felejthetetlen karakterekkel és jelenetekkel nézzétek meg egy szombati esős napon és emlékezzetek vissza a diák évekre és az akkor olyan nehéznek és viszontagságokkal teli tini évekre.

  Wunder Eszter

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon