MENÜ
 • A Harvard diadalmaskodott a Dunai Regattán

  Közel 20 ezren szurkoltak az evezősöknek és sárkányhajósoknak

  Az óriási sikert aratott harmadik Dunai Regattán a profi evezős nyolcas versenyszámban győzedelmeskedett a Harvard, második helyen a győri Széchenyi István Egyetem végzett, a harmadik helyet pedig a Princeton szerezte meg. Az amatőr sárkányhajós futam első helyezettje a győri SZE csapata lett, másodikként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ért célba, míg a dobogó harmadik fokára a Testnevelési Egyetem állhatott fel.  A Sound of the University egyetemi zenei tehetségkutató öt fellépője közül a Twentees hozta el az első díjat. Az egész várost megmozgató eseményen közel 20 ezren szurkoltak a versenyzőknek, ezzel rekordszámú ember gyűlt össze a rakparton.

  Duna_Regatta_Princeton

  Az Antall József Tudásközpont által életre hívott Dunai Regatta rekordszámú látogatót, közel 20 ezer embert vonzott a Műegyetem rakpartra, ahol óriási izgalmak, színes programok, pompon bemutatók és extrém sportok várták a látogatókat.

  A profi evezős nyolcas döntőjében az amerikai vendégegyetem, a Harvard diadalmaskodott, nagy hajrában követve őket lett második a győri Széchenyi István Egyetem, a harmadik helyen a Princeton ért célba, míg a negyedik a Budapest Corvinus Egyetem csapata lett. Az amatőr sárkányhajós futamban a 12 egyetem csapata közül nagy fölénnyel szerezte meg az első helyet a győri SZE csapata, másodikként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ért célba, harmadikként pedig a Testnevelési Egyetem hajója futott be.

  regatta logo_

  „Nagyon örülünk, hogy idén is ekkora sikerrel zárult a Regatta és ennyien szurkoltak a Duna mindkét partján a versenyző diákoknak. A Harvard igaz győzedelmeskedett, de mi nagyon büszkék vagyunk a hazai csapatokra, hiszen kihozva magukból a maximumot, kiválóan teljesítettek” – mondta Ricsovics Ágnes, projektvezető.

  Dunai_Regatta_sarkanyhajosok

  A zenei programok is nagy szerepet kaptak a rendezvényen, a Sound of the University egyetemi zenei tehetségkutató döntőjével kezdődött a nap, amelynek nyertese a Twentees lett, a második, illetve a harmadik díjat a Jáde Nyúl és az Alpaca Beat hozhatta el. Az Intim Torna Illegál és Sena szintén fellépett a Dunai Regatta színpadán, és az estét hatalmas bulival a Drop the Cheese és DJ Whiteboy zárta.

  Ajánló

  A hír, amit sosem akartunk volna megkapni

  Anyák napjára készül a STRAND Fesztivál

  Négy fal a nagyvilág