MENÜ
 • A hangsebességet is átlépheti

  36 ezer méter magasságból kíván leugrani az osztrák Felix Baumgartner. A férfi már több rekordot is megdöntött a műfajban, de amire most készül az még ezekhez képest is különlegesnek számít.

  Felix Baumgarner osztrák ugró eddig is különleges ugrásairól volt híres. 2006-ban bázisugrást hajtott végre Dél-Amerika legmagasabb felhőkarcolójáról, a Torre Majorról. Ő ugrott a Föld legmagasabb és legalacsonyabb pontjáról is, illetve már azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy gépi segítség nélkül repült át a La Manche csatornán.

  A szabadesés rekordját most Joe Kittinger tartja 31 ezer méter magasságával, de úgy tűnik már nem sokáig. Felix ugrásához még nincs időpont kitűzve, de a helyszín már majdnem biztos, Új-Mexikóban fogja végre hajtani. A 36 ezer méter magasságból végrehajtott ugrással viszont nem csak a szabadesés világrekordját döntheti meg, ezen kívül még három másik csúcs megdöntése is hozzá adódik. Ő lesz az első, aki zuhanása során átlépi a hangsebességet, aki legmagasabbra repül hőlégballonnal és a leghosszabb ideig tartó földetérést is az ő nevéhez köthetjük ezután.

  Forrás: Origo

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon