MENÜ
 • A Google hamarosan mindent lát

  A Google új adatvédelmi szabályozását léptet életbe, habár az Európai Unió szerint az intézkedés ellentétes lehet a közösségi jogszabályokkal.

  Az új szabályozás értelmében a Google majdnem mindent látna: nyomon tudja követni felhasználóinak tevékenységét és adatait szinte valamennyi felületén, beleértve a Youtube videó-megosztót, a Gmail levelezőprogramot és a vezető keresőoldalakat.

  A vállalat álláspontja szerint erre azért van szükség, hogy jobban testre szabhassa a hirdetéseit. Ugyanakkor a francia adatvédelmi szervek kétségeket fogalmaztak meg a lépés törvényességével kapcsolatban, és vizsgálatot indítottak. Az Európai Unióval pedig közös nyilatkozatban fejtették ki, hogy megkérdőjelezik a szóban forgó intézkedés jogszerűségét.

  Erre Peter Fleischer, a Google ügyvédje a következőt reagálta: „Ahogy korábban többször is kifejtettük; miközben az adatvédelmi szabályozásunk március elsején megváltozik, az adatvédelem iránti elkötelezettségünk erősebb, mint valaha”.

  Mindenestre érdekes, hogy egy közvélemény-kutatás szerint Nagy-Britanniában a Google-használók 47 százaléka nem volt tisztában a szóban forgó intézkedésekkel, míg egy másik felmérés alapján csak 12 százalék értesült az adatvédelmi változtatásokról.

  Forrás: metropol

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon