MENÜ
 • A gazdagság perpatvarral jár?

  Bizony, amerikai kutatók bebizonyították: a gazdag párok veszekszenek legtöbbet.

  A legsikeresebb kapcsolatok és házasságok azok lesznek, amelyekben a párok nem törekszenek anyagi javak felhalmozására – foglalták össze amerikai kutatók a „Pár- és kapcsolatterápia” című szaklapban, ahol a kutatás eredményét közzétették. Jason Carroll pszichológus professzor vezetésével 1734 házaspárral töltettek ki névtelen kérdőívet. Hasonlót, mint évekkel ezelőtt, de ezúttal új eredmény született.

  “A korábbi felmérésekből az derült ki, hogy az eltérő anyagi hátterű és szemléletű párok életében gyakoribbak a konfliktusok, de ez a trend megváltozott” – magyarázta a kutató. – “Most egyértelműen azok szolgáltatták a legrosszabb eredményt, akik tehetősek, és egyformán fontosak nekik az anyagi javak. Ezek a párok előnytelenül kommunikálnak, nem igazán figyelnek oda egymásra, és a problémamegoldó képességük is hiányos.”

  Mennyire fontos önnek a pénz? Így hangzott a kérdés, amely alapján osztályozták az amerikai házaspárokat. A kiértékelésnél derült ki, azoknak a gazdagnak mondható pároknak a kapcsolatában, akik a jólétet egyhangúlag fontosnak jelölték, 15 százalékos a minőségromlás azokéhoz képest, akik így válaszoltak: nem fontos.

  “Meglepő, hogy az anyagias beállítottságú emberek milyen sokat marakodnak a pénz miatt” – vázolta Jason Carroll –  “Ezek az emberek súlyosabbnak tartják a pénz házasságukra gyakorolt hatását, mint ahogy azt anyagi helyzetük indokolná” – fejtegette a kutatási eredményét a terapeuták és a pénzügyi tanácsadók figyelmébe ajánló professzor. – “Gyanítható, hogy az anyagias értékszemlélet változtatja meg a házasok viselkedését – vélte Carroll, aki igazolva látja, hogy a pénz valóban nem boldogít.”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon