MENÜ
 • A feminizmus megáll a randi számlájánál?

  Bár a hölgyek évtizedek óta harcolnak az egyenlő jogokért, mikor fizetésre kerül sor, máig behúzzák fülüket-farkukat - derül ki egy új tanulmányból.

  Az NBC News 17.000 férfit és nőt kérdezgetett a randin történő fizetés témájában és érdekes eredményre jutottak – a férfiak 84 százaléka máig állja az első randik teljes költségét, ezt pedig a hölgyek 58 százaléka teljesen természetesnek is találja. Az egyetértés viszont már nem ilyen erős az erősebbik nemnél, akiknek háromnegyede gondolja azt, hogy a randik költségébe a nőknek is bele kellene szállniuk és 44 százalékuk hagyja ott a kiszemelt hölgyet egy idő után, ha az sose veszi elő a pénztárcáját.

  A tanulmány egyik szerzője, Janer Lever szerint az eredményeknek egyfajta vészjelzésként kellene szolgálniuk a gyengébbik nemnél. Persze mindenre van magyarázat:

  “A randizás ijesztő dolog. Elkezdeni valakivel találkozgatni nehéz. Ezért is lehet az, hogy a nők és férfiak itt ragaszkodnak a hagyományokhoz.”

  Lever szerint a nők megannyi helyen képesek voltak már elérni az egyenlőséget, de ebben a témában nem akarnak előre lépni. Holott néhány randi után a kutató szerint igenis is bele kellene szállni a mozijegybe vagy legalább a borravalóba.

  Ajánló

  Ilyen volt a 2019-es Life Ball

  Különleges szuperprodukciót jelentett be az EFOTT

  Indul a 7. MOL Nagyon Balaton