MENÜ
 • A Facebook megmondja, melyik barátodnak van nemi betegsége

  Azt már mindannyian tudjuk, a közösségi háló többet árul el a magánéletünkről, mint amennyit akarnánk. Egy új koncepció azonban jóval érzékenyebb információt céloz meg, mint egy részeg partifotó.

  Egyes kutatük jelenleg azon dolgoznak, hogy a közösségi háló, úgy mint a Facebook is használható-e arra, hogy a felhasználó barátainak listáján megjelölhető-e az az a személy, aki nem úton terjedő betegséget hordoz. Az Egyesült Államokban élő kutatók ezáltal szeretnék elérni azt, hogy megállíthatók legyenek az olyan betegségek, mint a HIV vagy a klamídia.

  Dr. Peter Leone arról beszélt múlt hónapban egy egészségügyi konferencián, hogy egy páciens baráti körének ismerete létfontosságú lehet a fertőzés kockázatának kiküszöbölésében. Mivel a közösségi háló köre a valós kapcsolatokat használja, használható lenne arra, hogy a veszélyben lévő csoportot időben figyelmeztessék.

  A doktor előző kutatásában HIV-betegek szexuális partnereit vizsgálta, eredményként pedig azt kapta, hogy húsz százalékuk HIV-pozitív. Ezt vette alapul, amikor azt gondolta, hogy azok az emberek, akik hasonló körökben mozognak, gyakran közös szexpartnerük is van. A cél tehát az, hogy kiterjessze a szexuális partnerek körét a lehetséges veszélyeztetettekre is.

  – Nem különbözne attól, mint amikor valaki piknikezni megy, és ételmérgezést kap. Mindenki után aggódunk, aki piknikezni volt.

  Az egyetlen probléma az, hogy míg egy fájó torokról könnyedén hírt adunk, a frissen elkapott nemi betegség jóval kényesebb információ.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon