MENÜ
 • A dánok a legboldogabbak

  Egy tanulmány szerint Dánia lett a világ legboldogabb országa.

  Nem tudni, hogy miért a dánok lettek a legboldogabb nemzet. A 247wallst a következőt írja erről: “A gazdasági jólét, az egészség, az erős szociális háló megléte a mércéje a boldogságnak”. A tanulmány emellett arra is kitér, hogy egy adott ország lakója mennyire elégedett az életével, és ennek a mértékéből lehet-e következtetni a gazdasági helyzetre. Ezek mellett a boldogságot olyan változók is befolyásolják, mint a foglalkoztatottság, a szabadidő, és annak eltöltése.

  A rangsor a következőképpen alakult: 10. helyre kerültek a svédek, náluk 81.5 év a várható élettartalom, 97%-uk elégedett a víz minőségével, és ott a legalacsonyabb a légszennyezettség mértéke. Őket megelőzte Kanada kiváló az egészségügyi rendszerével, előttük pedig Ausztrália végzett. A 7. és 6. hely Finnországé és Izrael, őket követi Ausztria, majd Svájc. Hollandiának pedig már sikerült dobogós helyet szereznie.

  A norvégok végeztek a második helyen. Ez annak köszönhető, hogy anyagilag biztonságban érzik magukat, valamint a munkaképes felnőtt lakosság foglalkoztatottsága 75%-os. Az egyik legegészségesebb nemzet, legtöbbjük jónak, vagy kitűnőnek írta le saját a fizikai állapotát. Az összesítés szerint pedig azért Dánia lett a legboldogabb nemzet, mivel lakói a Föld legelégedettebb emberei.

  Forrás: Bors

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon