MENÜ
 • A Dal – Második középdöntő

  Tegnap este lezajlott az első középdöntő, ahonnan Cserpes Laura, Keresztes Ildikó, Kállay-Saunders András és Rácz Gergő jutott a döntőbe. Ma a második kilenc versenyző közül újabb négy továbbjutó kerül a jövő heti döntőbe, kettő a zsűri által, kettő pedig a nézői szavazatok alapján.

  A ma este első fellépője a United zenekar, Tegnap még más voltál című számukkal. Hozzák a tőlük már megszokott stílust és minőséget, de semmi újat nem kapunk. Barna mindig is tökéletesen énekelt, most a szám végén hozott sikítozásával alulmúlta önmagát, ez a szám pedig egyszerűen kevés egy Eurovízióra… Vajon így gondolja a zsűri is? Philip nem talált kivetnivalót énekében, de kifejezte kétkedését, végül azonban elmondta, hogy neki még mindig nagyon tetszik. Csaba jót bulizott, még várt volna pár számot. Viktor szerint a szám végi modulálás gyengíti a szám vagányságát. 42 pontot szereztek.

  Palcsó Tamás következik, és az Ezt látnod kell című dal. Vajon kifizetődő lesz a mozgás és a sok mosoly Tominak? Az biztos, hogy eddig megszokott, nagyjából kifejezéstelen arcához képest nagy előrelépés ez, de talán épp ez a baj vele: túl mesterkéltnek tűnik az egész. A dalt most jobb előadásban láthatjuk, mint múlt héten, bár Tamás hujjogatása még mindig kifejezetten zavaró. Csaba szerint nagyon cuki muki volt, és ez még furcsa is volt neki, nem volt számára őszinte ez a mozgásvilág. Magdi kristálytiszta énekét dicsőíti, Jenőnek sem ezzel van a gondja, hanem előadásmódjával. Ez a produkció 32 pontot hoz Tominak.

  Mohamed Fatima jön dalával, a Nem bajjal. Múlt héten a zsűri szerint nem keltette életre a dalt. Vajon most sikerül? Most sem sikerül túl energikusra, de jobb, mint volt. Talán sokat dobna rajta az, ha a két táncosfiú kicsit visszavenne, hogy Fatima is érvényesülhessen. Viktor sajnálja, hogy ez nem az ő dala, bár szerinte a hangjának van helye a magyar rádiókban. Philip visszasírja a Fekete Vonatban megismert Fatimát, azt kérdi, hol van az a lány? Csiszár is bíztatja a lányt. Ez a “kézifékes” produkció 34 pontot hoz Fatimának.

  Következik Baricz Gergő Húz című dalával. Újabb őszinte előadás tőle, szép dal ez, talán még egy európai színpadon is megfoghatja a nézőket, többet nagyon nemis kell ennél mondani. Philip szerette, Magdit elöntötte a Gergőből áradó nyugalom. Csaba szerint monoton ez a dal, másfél percnél valahogy megáll. Ezt pontokban a következőképp fejezték ki: 37 pontja a második helyre elég pillanatnyilag.

  Janicsák Veca jön saját szerzeményével, az Új generáció című számmal. Kár, hogy nem egyszerűsítettek a dalon, mivel még mindig sok egy kicsit az érzékeknek. Bár Veca tökéletesen énekel, a vokálosok, az üstdob és a tekerőlant elvonják a figyelmet. Arról nem is beszélve, hogy mindezt dubstep ritmussal egészítik ki. A kevesebb- több-lenne tipikus esete. A zsűri is ezt gondolja, Viktor szerint is túllött a célon. 36 pontja a harmadik helyre elég.

  ByeAlexé a színpad, a Kedvesem című dallal. Földöntúli dal ez, ahogy Alex is igazi kívülálló. Az alternatív zenei piacon ennek a számnak biztosan van helye, de az európai “piacon” nem feltétlenül. Magyarul pedig semmiképp sem, mivel leginkább a szövegből építkezik, nem pedig a dallamból. Csiszár újra üdvözli Alexet, nem pedig elköszön tőle. Philip nehezen adta meg magát a dalnak, de ma már egészen mást gondol róla, mint eleinte, és ő is a költői szöveget félti az angol fordítástól. 37 pontot kap, így megosztott második helyen van Baricz Gergővel.

  Agárdi Szilvia és Pál Dénes érkezik, Szíveddek láss című számukkal, ami az első elődöntőben a legmagasabb pontszámot kapta. A katartikus élmény most sem marad el, annak ellenére, hogy nem először halljuk a dalt. Bár Szilvi hangja néha megbicsaklik, akármennyire is próbál erőlködni, Dénes azonban tökéletes támogatást biztosít neki. Magdi lelke megremegett az üzenettől, ahogy Jenőnek is, Viktornak azonban hiányérzete van. 38 pontjukkal így átveszik a második helyet.

  Radics Gigi következik az Úgy fáj című dallal. Az elődöntőben azt hihettük, ezt nem lehet tovább fokozni, de mégis sikerült. Gigi ugyanolyan makulátlanul, de még inkább szívből énekel. Philip az egekig magasztalja, kizárólag a mozgását kifogásolja, mivel túl betanultnak találja. Csaba szerint is elképesztően énekelt, Jenő sem tud róla rosszat mondani. 42 pontot kap, amivel felzárkózik a United mellé az első helyre. Novodomszky Évának nem igazán megy a matek, túl sokat vacilál a továbbjutókon,

  Az utolsó dal Vastag Tamásé, Holnaptól címmel. Tomi úgy tűnik, most csak énekelni jött, nem pedig előadni. A dal azonban így is jó, belemászik az ember fülébe és szívébe, és ha belenézünk az énekes szemébe, látjuk, hogy az övében is ott vannak a megénekelt érzések. Csiszár szerint ez a dal az előadóval bármire képes. Philip szerint ha álmából felébresztenék, akkor is ilyen pontosan énekelné el a számot. Magdi szerint nehéz mezőnyt raktak össze most. 43 pontjával pedig átveszi a vezetést.

  A második helyen holtverseny: vajon a zsűri Gigit vagy a Unitedot juttatja tovább. Philip mondja el egyhangú döntésüket: Gigit juttatják tovább, Vastag Tamás mögött második helyen.

  Amíg a nézők szavazataira várunk, extra produkciókat hallhatunk. Judy & The Prison Band előadásában egy régi Eurovízió-nyertes dalt hallhatunk, Takács Nikolas pedig a Magyar Rádió énekkarával kiegészülve acapellában előadja a Sorry Seems To Be The Hardest Word című számot. A zsúri is megteszi tétjeit: van aki több nevet mond, van aki egyet sem, de Pál Dénest és Agárdi Szilvit mindenki kiemeli, és a United zenekart is szeretnék a döntőben látni, akik épp csak lecsúsztak.

  Végül kihirdetik a nézői szavazás nyerteseit is, Radics Gigi és Vastag Tamás mellett továbbjutott: ByeAlex és Agárdi Szilvia & Pál Dénes duója.

  Jövő hét szombaton a nyolc legjobb előadó méri össze magát, hogy kiderüljön, ki képviseli hazánkat Malmöben a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon. Tartsatok velünk akkor is!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon