MENÜ
 • A Dal – Döntő

  Itt az idő, hogy kiderüljön, melyik szám képviselheti hazánkat a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon. Versenyben van még Cserpes Laura, Keresztes Ildikó, Kállay-Saunders András, Rácz Gergő, ByeAlex, Agárdi Szilvi & Pál Dénes, Radics Gigi és Vastag Tamás dala. A tét nagy: eldől, hogy melyikük mehet Malmőbe, és kap esélyt arra, hogy megismerje, megszeresse Európa.

  Megérkeznek műsorvezetőink, helyet foglal a zsűri, és a szabályok rövid átismétlése után bele is vágunk a közepébe. Viszont a szabályok változtak: a zsűri az összes produkció meghallgatása után pontoz. Ők jelölik ki azt a négy versenyzőt, akik esélyt kapnak arra, hogy a nézők Malmöbe juttassák őket. Pontot adnak egyenként: az első helyezett 10 pontot, a második 8-at, a harmadik 6-ot, a negyedik pedig 4-et kap. Ezek alpján alakul ki a sorrend, ami végül az első négyet a nézők kezébe adja.

  Vastag Tamással indul a műsor, vagyis a Holnaptól című dallal. Tomi azon van, hogy tökéleteset nyújtson, szeretne megfelelni az elvárásoknak, és az előzőleg kapott legmagasabb pontszámnak. Tűpontosan rakja helyükre a hangokat, szívünk megszakad a szemébe nézve, mindent pillanatban azt nyújtja, amit eddig is: hibátlan produkciót. Philip szerint stimmel a forma és a tartalom is, Csaba szerint igazi Sinatra Tomi, a dal pedig gyönyörűen építkezik. Viktor szerint gyönyörűen és stabilan énekel. A dal inkább musical felé húz, mint a pophoz, de végül popba hajlik – szerintünk nem. De mégis mi kell Európának?

  Keresztes Ildikó a következő, és a Nem akarok többé játszani. Sokat várnak el tőle, és szeretne és megfelelni ennek, a maximálisat akarja nyújtani. Most már nagyon szeretné képviselni Magyarországot (jó, hogy eljutott erre a szintre). Vad frizurával lepett meg ma minket, füstben úszik a színpad, és vörös fényben. Az összkép, az előadás módja és minősége, szóval a dal is tökéletes. Mégis jobb, mint eddig. Viktor még mindig bonyolultnak érzi a dalt, de izgalmasnak találja azt a drámát, amit Ildikó beletesz. Magdi lelkes, fenntartja eddig hangoztatott véleményét. Csiszár szerint bomba előadó, de a dal elvesztette vagányságát, annak ellenére, hogy Ildikónak Emeli Sandé-haja van.

  Kállay-Saunders András jön, a My Baby című dallal. Nagyon izgult a középdöntőben, de örült a pozitív kommenteknek, és a továbbjutásnak. Szerinte dalát szeretnék Malmöben. Picit koncerthangulatunk van a produkció közben, de már a turné vége felé járva. Ilyenkor nem szabadna a vokált hagyni előtérben egyetlen pillanatig sem. A dal azonban biztosan eladható, mind szövegileg, mint stílusban, hisz’ újra divat a Motown. De esélyt kap, hogy megismerje Európa? Csaba szerint épp minden szuper volt, a tánc és a koreográfiát is beleértve. Magdi András önálló életet élő szemöldökét kifogásolta, de zseniális volt az egész. Csiszár egy clubhouse daltól félti a szemöldöke játékót. Philip bíztatja a nézőket, hogy hallgassák meg angolul a dalt, mert ez világsiker, túlzás nélkül.

  A következő az Úgy fáj című dal, Radics Gigi torkából. Nem begyakorolt mozgást hozott, amit a zsűri kifogásolt. Hisz a dalban, és reméli, hogy megmutathatja Európának. A végére tényleg felnőtt, ahogy előrevetítette ezt már az elődöntő során is. A végén bekapcsolódó szélgép enyhén közhelyes, de valahogy még ez is klappol a produkcióhoz. A katarzis és a lúdbőr megint megvan, a közönség örjöng. Csiszár szerint Gigi nagyszerű énekesnő, imádják a nézők, ennél több nemis kell. Philip egyetért, de kommentálja a Gigit ért plágiumvádakat is, és el tudná képzelni, hogy Gigi arca alatt láthatjuk majd a Hungary feliratot, ahogy a színpadra lép Malmöben. Viktor szerint nagyszerűen teljesített nyomás alatt is.

  A félidő utáni első szám az Állj mellém, Rácz Gergő előadásában. Nehéz megszoknia a színpadot, kis vagányságot és csibészséget szeretne. Szeretne változtatni a produkción, kevésbé Misi Mókus lenni. Tényleg kevésbé lett civil a ma esti produkció, de még mindig kicsit karótnyelt az egész, nem csak Gergő. A próbálkozás mindenesetre aranyos. Viktor minden elfogultság nélkül magasztalja Gergő alázatosságát, de szerinte hiányzik barátjából a plusz, amire Malmöben szükség lenne. Csabát meglepte a Jacko-mozdulat, Magdi szerint is igaza volt Jenőnek, jót tett a lazaság neki.

  Pál Dénes & Agárdi Szilvi következik, a Szíveddel láss című dallal. Magas pontszám, majd közönségszavatok alapján való továbbjutás után most dalban és technikában is többet szeretnének nyújtani. Magabiztosabbak is, mint múlt héten, nemis igazán inog meg hangjuk. Talán a végén Szilvié, elcsukló hangja olykor zavaró, és érthetetlenné teszi a szöveget. Philip szerint nekik nagyszerűen sikerül érzelmeket kiváltania, és reméli, hogy a tisztaság, amit sugároznak, megmarad bennünk. Csiszár az év egyik legmeghatározóbb produkciójának nevezi azt, amit ma hoztak. Walkó Csaba szerint megható az üzenetük, szívébe zárta a dalt, és az előadókat is, ahogy valószínűleg a közönség nagy része is.

  Cserpes Laura jön, és dala, az Élj pont úgy. Nagyon izgul, bizonytalan volt múlt héten, de most mindent szeretne megtenni, hogy Malmöbe juthasson. Neki is sikerül felülmúlnia eddigi produkcióit, ami fontos is most. Tapasztalatlansága ellenére a tényleg jó ez a dal, most jobban is énekel, mint eddig, talán még az első négyre is van esélye? Csaba is látja a fejlődést, egyre jobban énekel, vajon Malmöig nem lesz megállás. Philip szerint a Dal fedezte fel őt, annak ellenére, hogy már volt zenei előélete, és az elmúlt hetek legjobbjának nevezi ezt az előadást tőle. Csiszárnak ő a legnagyobb meglepetés a műsorban, és övé a jövő.

  Az utolsó versenydal következik, ByeAlex torkából, a Kedvesem. PáAlex az írásaival szeretne hatni, nem csak a zenével, még nem gondolkodik az angol átiraton. A szöveg így harmadik hallgatásra is varázslatos, érezzük, amit érez. Ennél több nemis kell. Magdinak mosolyt csal az arcára, mert egy helyben állva tudja felszántani a színpadot. Csiszár szerint nála mindenki jobb énekes ezen a színpadon, mégis elvarázsolja a közönséget. Viktor szerint az árral szemben úszva ő jutott legtovább a versenyben, érdekes ez a csomag, amit hozott, de hogy fogják megérteni külföldön azt, hogy “tücsök” és “délibáb”.

  Pontoz a zsűri, amivel munkájuk be is fejeződik. Jön az eredményhirdetés. Először Viktor pontszámai jönnek. 4 pont Keresztes Ildikónak, 6 Vastag Tamásnak, 8 Kállay-Saunders András, 10 Radics Giginek. Walkó Csaba jön: 4 – Vastag Tamás, 6 – ByeAlex, 8 – Radics Gigi, 10 – Kállay-Saunders András. Következik Rúzsa Magdi: 4 – Keresztes Ildikó, 6 – ByeAlex, 8 – Radics Gigi, 10 – Kállay-Saunders András. Rákay Philip pontjai: 4 – Cserpes Laura, 6 – Vastag Tamás, 8 – Kállay-Saunders András, 10 – Radics Gigi. Végül Csiszár Jenő jön: 4 – ByeAlex, 6 – Vastag Tamás, 8 – Radics Gigi, 10 – Kállay-Saunders András. A négy továbbjutó tehát:

  1. Kállay-Saunders András

  2. Radics Gigi

  3. Vastag Tamás

  4. ByeAlex.

  Míg jönnek a szavazatok, ismét extra produkciók jönnek. Elsőként Walkó Csaba és a Compact Disco lép színpadra az MR Szimfónisukkal, hogy elénekeljék tavalyi nyertes dalukat, a Sound Of Our Hearts-ot. Utánuk az Anti Fitness Club feldolgozását hallhatjuk Loreen tavalyi nyertes dalának, az Euphoriának. Meghívott előadóként lép fel Mándoki László is, aki még 1970-ben a Dschingis Khan együttessel a Német Szövetségi Köztársaságot képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon. Végül lezárják a szavazást is, majd színpadra hívják a négyest.

  Aki a nézők döntése alapján Magyarországot képviselheti a malmöi döntőben 2013 májusában ByeAlex. Ennyi volt tehát a Dal, szurkoljatok majd velünk Alexnek májusban!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon