MENÜ
 • A 100 éves sztár, 20 éves rajongója

  Milliók imádták, az egyik legnagyobb magyar színésznőt, akiért még most is sokan rajonganak!

  Tolnay Klárit film- és színházszakmai körökben nem kell bemutatni. Az idősebb generáció tagjai körében töretlenül őrzi népszerűségét halála után is.Azonban hála a YouTube-nak a fiatalabbak között is egyre több rajongóra tesz szert.

  tolnai

   

  A színésznői ambíciókat dédelgető fiatal lányoknak példaértékű Tolnay pályája. A több mint 60 éves munkássága során az egyik legkedveltebb és leghíresebb színésznője volt Magyarországnak. Olyan kasszasikerekben játszott, amelyek nagy része a mai moziba járókat is szórakoztatná, mint például a Katyi,a Meseautó, A koppányi aga testamentuma vagy a  Kojak Budapesten. Számtalan filmszerepe mellett tehetsége legjavát a színházban ismerhette meg a közönség a Rómeó és Júliában, a Vágy villamosában, illetve A nagymamában.

  Tolnay Klári 2014-ben lenne 100 éves, ezért egész évben filmvetítésekkel, gálaestekkel, koncertekkel emlékeznek meg róla, mondta el Dr. Góg Laura, aki Szirtes Tamással a Madách Színház igazgatójával összefogva szervezi a Tolnay Emlékévet, melynek hivatalos megnyitója tegnap volt.

  Hollywood számára mi sem természetesebb annál, hogy az igazán nagy tehetségek haláluk után is népszerűségnek és ismertségnek örvendenek, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe, Fred Astaire, Charles Chaplin máig sztárok. Miért ne lehetne ez a mi filmcsillagjainkkal is így?

  Egy most húszéves zenét tanuló lány örömmel írt az egyik népszerű közösségi oldalon az emlékév szervezőjének, hogy mennyire boldog, hogy kedvenc színésznőjének nagyszabású emlékévet szerveznek.

  Lehet, hogy ha a fiatalok nem találnak maguknak olyan mai sztárt, akire felnézhetnek, akkor egykori tehetségeket fognak bálványozni? Az emlékév talán ezt a kérdést is megválaszolja.

  Hollywood-i színészek életéről folyamatosan készülnek életrajzi ihletésű filmek, reméljük Tolnay Klári páratlanul izgalmas élete is hamarosan a mozikba kerülhet, hiszen abban a korszakban élt, mikor még a kor színvonalának megfelelő filmeket tudtunk készíteni, melyek semmivel nem voltak rosszabbak, mint az akkori amerikai alkotások. 

  Miért aktuálisabb Tolnay élete most, mint valaha? Mert példaértékű. Mert mai világunknak meglepő módon arról mesél, hogy paparazzik, botrányok, magamutogatás helyett, kellő elhivatottsággal és kemény munkával sikeres emberré lehet válni.

   

  Fotó: Magyar Fotóarchívum

  varadijani

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon