MENÜ
 • 96. születésnapját ünnepli a KLM

  A KLM Holland Királyi Légitársaság szokásához híven évfordulóján mutatta be az új delfti porcelán miniatűr házat.

  Ezúttal a Gorinchem városban található Hamel ház miniatűr változatával bővül a sorozat.

  A KLM 96. születésnapján a légitársaság elnök-vezérigazgatója, Pieter Elbers Gorinchem városában mutatta be a legújabb delfti porcelán miniatűr házat a Hamel alapítvány elnökének, Piet IJssels-nek és a Dél-koreai nagykövetnek, Jong-Hyun Choe-nak.

  A holland légitársaság 1984 óra repül Dél-Koreába, jelenleg pedig napi rendszerességgel indul járat Amszterdam és Szöul között.

  klm

  Számomra a Hamel ház a Hollandia és Dél-Korea között fennálló különleges kapcsolatot szimbolizálja. Mikor a KLM-nek dolgoztam Japánban és Dél-Koreában, szoros kötelék alakult ki ezzel a különleges országgal. Ezért nagyon boldoggá tesz, hogy ez lett a 96-os számú miniatűr a gyűjteményben.”- nyilatkozta Pieter Elbers, a KLM elnök-vezérigazgatója.

  A 96-os számú KLM ház: a Hamel ház

  A Hamel házat Hendrick Hamel születési helyén rekonstruálták. A ház Gorinchem tengeri hősének legendáját eleveníti fel. A ház amellett, hogy múzeumként üzemel, a holland és a koreai kultúra találkozásának pontja.

  Hendrick Hamel holland tengerész volt, aki 1653-ban hajótörést szenvedett Korea partjainál. A túlélők nem hagyhatták el az országot, mert az akkori király félt, hogy nem kívánt információk jutnak majd ki Koreáról a világ többi részébe. Végül 13 év után Hendrick Hamel-nek sikerült elmenekülnie hét társával együtt.

  Hamel részletes naplót vezetett Koreában, ami abban az időben az egyetlen forrásnak minősült az országról. Történeteinek köszönhetően az országot megismerték Európában, amire a koreai nép máig büszke.

  klm2

  KLM: Delfti Fajansz

  A KLM jellegzetes kék színű, delfti porcelánból készült miniatűr házait a légitársaság World Business Class utasai kapják ajándékba, de az egyedi tervezésű darabok – amelyek mind különleges holland épületek élethű másolatai – ma már a gyűjtők nagy kedvencei is. A miniatűr házak 1950 óta megtalálhatóak a KLM fedélzetén.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon