MENÜ
 • 66 éve született Freddy Mercury

  Az 1991-ben elhunyt legenda a mai napon ünnepelné 66. születésnapját.

  1946. szeptember 5-én, Zanzibár szigetén született a zenei világ talán egyik legnagyobb ikonja, Freddy Mercury. Gyermekkorában a festői szigeten élt, majd a család később Bombaybe költözött, ahol Freddie megalakította első zenekarát, a The Hectics-et. Tizenhárom éves korában egy helyi forradalom elől menekülve családjával Angliába költözött, ahol később egy neves művészeti iskolába járt.

  Mercury később sokszor emlékezett meg különböző interjúkban ezekről az évekről, megemlítve legnagyobb példaképét, Jimi Hendrixet, aki miatt egész fiatal korától kezdve arról álmodozott, hogy rocksztár lehessen. 1970-ben megismerkedett Brian May-jel, Roger Taylorral és John Deaconnal, akikkel együtt megalapította minden idők egyik legsikeresebb zenekarát, a Queent. A zenekar gyorsan nagy hírnévnek örvendhetett, köszönhetően a sokféle stílusnak, melyet Mercuryék vegyítettek benne. Majdnem húsz év alatt tizenkilenc lemezt adtak ki, mintegy százötvenmillió eladott példánnyal. A nagy sikerben Mercury karizmatikus, egyedi megjelenése és hihetetlen hangszíne főszerepet játszott. Nem csupán énekelt, de rengeteg Queen-dalban zongorázott is, melyet egészen  gyerekkora óta tanult. 1985-ben egy szólólemez is megjelent az ikontól Mr. Bad Guy címmel.

  A betegségéről szóló pletykák már 1988-ban is felbukkantak a bulvársajtóban, ám ekkor még senki sem vette komolyan a találgatásokat. Egészségi állapota azonban ettől kezdve nem engedte meg a folyamatos koncertezést, leginkább a nyilvánosságtól elzártan töltötte mindennapjait. 1991. novemberében a nyilvánossággal is közölte, hogy AIDS-ben szenved.

  Freddy Mercury 1991. november 24-én, egy nappal a hivatalos sajtónyilatkozatot követően hunyt el.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon