MENÜ
 • 616-ból egyetlen ember segített az elveszett kislánynak

  Érdekes kísérletbe fogott egy brit tévécsatorna, de a sokkoló eredményre valószínűleg ők sem számítottak.

  Előzetesen meginterjúvoltak jó pár járókelőt, akik kivétel nélkül azt állították, hogy gondolkodás nélkül segítenének egy egyedül bolyongó gyereknek. A valóságban azonban egy teljesen más kép rajzolódott ki.

  elveszettgyerek1

  Két kislányt megkértek, hogy tegyenek úgy, mintha elvesztek volna. Az idősebb kétségbeesetten kapaszkodott a játékába, a húga pedig az ujját cumizta. Egy órán át álltak segítségre várva egy szombati napon, egy forgalmas londoni vasútállomáshoz közeli boltok előtt. Még anyák is elsétáltak mellettük a saját gyerekükkel. Kézen fogva sétáló pár vált szét, hogy el tudjanak menni a kislány mellet.

  elveszettgyerek2

  A lányok, Maya (5) és Uma (7) édesanyja a „színfalak” mögül figyelte az eseményeket, és mélyen megdöbbentette, amit látott. Az arra járók nemtörődöm reakciója bármelyik szülőt, vagy jóérzésű embert sokkolna. Persze tudjuk, mindig könnyebb azt állítani, hogy mi máshogy tennénk, mint egy éles helyzetben valóban helyesen reagálni.

  „Nem gondoltam, hogy ilyen kevesen állnak meg. Sokkoló volt látni, hogy észrevettek egy gyereket magában és csak elsétáltak. Féltek, vagy nem érdekelte őket, vagy nem vették észre… Anyaként összetöri a szívem nézni, ahogy a gyerekem egyedül van, elveszettnek tűnik és segítségre szorul, és nézni, hogy az emberek elmennek mellette.”

  Végül egy nyugdíjas néni állt meg, a hetvenes éveiben járó Pearl Pitcher. Először ő is továbbsétált, de aztán visszament Mayához, hogy megkérdezze vár-e valakire. A hölgy később azt mondta, hogy „Túl sokáig állt ott egyedül és nem jött érte szülő vagy barát. Hezitáltam, hogy odamenjek-e hozzá, de aztán úgy érzetem, muszáj visszamennem, biztos, ami biztos.”

  elveszettgyerek3

  „Azt hiszem, az idősebb generáció megállna, de nagyon óvatosan, ahogyan én tettem. Nem tudom, mi a helyzet a fiatalabb generációval, sok ember sétált el ott és észre sem vették.” – tette hozzá.

  A hivatalos szerveket is meglepték az eredmények. Arra kérik az embereket, hogy tartsák nyitva a szemüket, és ne szemléljék tétlenül a hasonló eseteket.

   

  Képek forrása/forrás: dailymail.co.uk

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon