MENÜ
 • 60 milliárd forintnyi ezüstöt találtak a tengerfenéken

  Írország partjainak közelében találták meg és hozták a felszínre azt a mintegy 48 tonnányi ezüstrudat, amelyet egy, a második világháború során elsüllyedt hajón szállítottak.

  Óriási értékű kincset találtak három kilométer mélyen az Atlanti-óceánban. Ez volt minden idők legnehezebb és legmélyebbről történő expedíciója. Az Gairsoppa még a második világháború során, 1941 februárjában süllyedt el az írországi Galwaytől körülbelül négyszáz kilométerre. A hajó 83 fős személyzetet szállított, de egy német bombázás után elsüllyedt, a feljegyzések szerint mindössze egy ember maradt életben.

  A hajót még tavaly szeptemberben fedezték fel, de az expedíció nehézsége miatt az előkészületek egészen idén júniusig tartottak. A hajót és a benne található kincset az Odyssey Marine Exploration szervezet hozta felszínre. A kincs az Egyesült Királyság tulajdona, melyet “biztonságos helyre” szállítottak.

  A mélytengeri csapat nem áll meg: következő expedíciója során az SS Mantola roncsait szeretnék feltérképezni, melyen a hírek szerint körülbelül 192 tonna ezüst található.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon