MENÜ
 • 60. Eurovíziós Dalfesztivál Bécsből

  Folytatódik a zenei őrület

  A 60. Eurovíziós Dalversenyt Conchita Wurstnak köszönheti Ausztria, hiszen az 59. Víziót Koppenhágában ő nyerte. A nagy finálé előtti sajtószavazás végeredménye szerint Az olaszok nyernek, míg a magyar induló, Boggie az utolsó lett.

  pressszavazas

  Conchita néhány napja exkluzív interjút adott stábunknak többek közt a toleranciáról:

  A showt egy hegedűszóló, majd szimfonikus zenekar kezdi, majd Conchita előadása látható.

  Idén három műsorvezető lesz Conchita Wurst mellett, mindhárman nők, el is árulták, miért pont őket választották:

  Teltház természetesen ezen az Eurovízión is természetes.

  tmeg

  Az a bizonyos green room, ahol a versenyzők várják a végső visszaszámlálást:

  green

  Conchita angyalként magasodik a tömegre hamarosan. Az emberek közt látható hengerből emelkedik ki:

  conchi

  Felsorakoztak az országok, a leghangosabb éljenzés Olaszországnál volt hallható.

  szinpad

  A műsor Szlovénia kezdi a fejhallgatós énekessel, Maraaya előadásával. Őt Franciaországból Lisa Angell követ, őt pedig Izrael “Gonden Boy”-a, Nadav Guedj vált a színpadon.

  Az izraeli versenyző után az észtországi énekesek, Elina Born és Stig Rasta jött könnyezve, majd Nagy-Britanniát az Electro Velvet képviseli. Az angolok után pedig az örmények jönnek: Genealogy.

  Litvániát Monika Linkyté és Vaidas Baumila képviseli, akiknek előadásukban két nő két férfi és maguk az előadók is csókolóznak a színpadon, Szerbiát Bojana Stamenov, akiért a korábbi szerb nyertes, Marija is szurkol a helyszínen.

  Míg Norvégiát Morland és Debrah Scarlett.

  A norvég versenyzőpárost az egyik legnagyobb esélyesnek kikiáltott, és a sajtószavazást sokáig vezető svéd, Mans Zelmerlöw követ.

  A tomboló arénát a svéd énekes után Ciprus bolondította, John Karayiannis személyében.

  2014-ben még csak vendégként, most teljes résztvevőként küzd a nézői szavazatokért Ausztrália, Guy Sebastian. Őt a belgák kedvence, Loic Nottet követi. Loit-t egyébként édesapja sportolónak szánta, de mint mondta, imádja a színpadot és a zenét, így nem volt kompromisszum.

  A belga Loic-ot a házigazdák, vagyis az osztrákok követik. A Conchitára hajazó együttes nem más, mint a The Makemakes.

  A görögök azt mondták a sajtótájékoztatón, hogy hiába a pénzügyi válság, ha megnyernék, akkor is megrendeznék az Eurovíziót, így nem lenne veszélyben a show folytatása. Énekesük Maria Elena Kyriakou.

  A montenegrói Knez folytatta a műsort, őt a betegeskedő német versenyző, Ann Sophie követte, majd a sportbaleset miatt kerekesszékbe kényszerülő lengyel Monika Kuszynska következett.

  Lettország énekese 19-ként folytatta a showműsort, Aminata személyében.

  Utána Románia jött soron, Voltaj hangján, aki azokért a gyerekekért énekel, akiknek a szüleik külföldi munkavállalás miatt kénytelenek voltak elhagyni őket.

  A szomszédainkat Spanyolország képviselte, a nagy sikereknek örvendő énekesnő, Edurne.

  A spanyol énekesnő után jött népünk küldötte, Csemer Boggie a háború ellenes dalával.

  Boggie-t sem a fogadóirodák, sem a sajtó nem részesítette előnyben, hiszen a mezőny végére sorolták. A magyar versenyzőt pedig Grúzia, Nina Sublatti követte.

  A grúzok után Azerbajdzsán hasonló témájú dallal nevezett, mint Boggie. Elnur Huseynov is elénekelte dalát.

  A műsor végén Oroszország is megmutatta magát, Polina Gagarina állt a színpadon, 26-ként Albániát képviselő Elhaida Dani követte és a sajtószavazás nyertes, közönség kedvenc Olaszország tenoristái zárták a műsort, Il Volo képviseletében.

  A zenekar műsora és Conchita Wurst fellépése után következett a pontozás. Magyarország 12 pontot senkitől sem kapott, míg mi a 12 pontunkat  Belgiumnak adtuk.  Így a 61. Eurovíziós Dalverseny Svédországban lesz. Boggie nyolcadik lett hátulról.

  Ajánló

  Ilyen volt az MTV VMA vörösszőnyege

  140 diákot támogatott a STRAND Fesztivál

  Martin Garrix legjobb barátja exkluzív interjút adott a Life-nak