MENÜ
 • 50 éve halt meg Monroe

  A mai napon hunyt el 50 éve Marilyn Monroe a világ talán legjelentősebb szexszimbóluma.

  Ma ötven éve annak, hogy rátaláltak a 36 éves művésznő holttestére lakásában, Los Angelesben. A már életében legendává vált színésznő halálát gyógyszer-túladagolás okozta – valószínűleg öngyilkosságot követett el, bár sokan gyanakodtak arra, hogy gyilkosság áldozata lett, feltehetően a Kennedy-viszonyai miatt. Eme pletykáknak csak még nagyobb erőt adott az az állítólag tény, miszerint Monroe Kennedy elnökkel beszélt utoljára telefonon.

  Monroe gyermekkora nagyrészét nevelőintézetekben töltötte, majd korán, 16 évesen férjhez ment és egy gyárban kezdett el dolgozni. Egy fotós fedezte fel ragyogó szépségét és gyorsan modellé tette. 1948-ban, 22 évesen a Century Fox szerződtette le kisebb szerepekre. A hihetetlen szexuális kisugárzássl rendelkező Marilyn gyorsan szexszimbólummá vált és bár vágyott olyan szerepekre, ahol komoly színészi elvárásokba is ütközhet, a stúdió sosem szavazott neki ebben bizalmat.

  1953-ban ő volt a legelső Playboy címlaplánya. Monroe máig szexszimbólum maradt: míg sokak számára örök eleganciája és elemi nőiessége miatt vált ikonná, valaki számára ő az az ember, aki jól bizonyítja, hogy kereken nő egy nő.

  Monroe harminchárom filmben játszott, ezek közül az utolsót már nem tudta befejezni. Leghíresebb filmjéért, a Valaki forrón szereti című klasszikusért megkapta a legjobb főszereplőnek járó Golden Globe-díjat is. Háromszor ment férjhez és viszonyt folytatott Kennedy elnökkel is – ennek egyik leghíresebb momentuma az volt, mikor Monroe elénekelte a Happy Birthday Mr. President című dalt.

  A modellkedés és színészkedés mellett énekléssel is foglalkozott – de Monroe mégsem eme tevékenysége miatt maradt máig a világ egyik legfontosabb embere. Személyiségének és szépségének varázsa a mai generációt is ugyanolyan erővel bűvöli el, mint ötven évvel ezelőttit.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon