MENÜ
 • 5 ok, ami miatt megéri a sportra igent mondani

  Foci, vízilabda, kajak? Köszi, inkább megnézzük a kedvenc sorozatunkat, elmegyünk vásárolni, kitakarítjuk a lakásunkat, mosunk vagy igazából bármit csinálunk, ami nem abból áll, hogy zombiként bámuljuk a képernyőt.

  Pedig 2016 a sport nyara: csak kapkodjuk a fejünket az események között – és a legjobb hír, hogy idén magyarként is megéri a képernyő előtt ülni. Összeállításunkból most kiderül, miért lehet mégis szórakoztató – akár csapatosan vagy egyedül – elővenni a távirányítót és szurkolni.

   

  1. Szép kilátások

  Tegyük a kezünket a szívünkre és valljuk be: néha azért, mondhatni igen kellemes látványt nyújtanak a sportolók. Tudjuk jól, hogy a nézni szabad, és néha nem árt egy kicsit szabadjára engednünk a fantáziánkat. Például a vízilabda esetében ritkán, de előfordul, hogy percekre elbambulunk, és nem feltétlen az izgalom miatt, hogy bemegy-e a büntető… A sportolók sokszor igazi sztároknak tűnnek, így nem csoda, hogy a kívánság- és házassági listánk első helyein szerepelnek. És ki tudja, lehet legkedvesebb hőseink miatt előbb-utóbb minket is elkap a hatalmas szurkolói ösztön.

  120728_london.focikk15

  1. Akár a kedvenc sorozatunk

  Hasonlóan a sorozatokhoz és a politikához, a sportról is mindenkinek megvan a véleménye. Figyeljük meg, egy-egy mérkőzés után mi is úgy érezzük, hogy egyszerűen kötelező kifejtenünk a nézeteinket (még ha senkit sem érdekel és amúgy helytelen is). Akár egy szappanoperánál, a sportban is megtalálhatóak a tipikus szerepek: például a „jófiú” az egyszerű, őszinte játékos, aki megérdemli a győzelmet, de az „ellenség” becstelenül és gőgösen próbálja szabotálni. A végén ne csodálkozzunk, ha vérre menő vitákat folytatunk a kedvenceinkről, akiket már csak Petiként és Johnny-ként emlegetünk.

  1. Mi menjen a tévében?

  Főzés, mosás, porszívózás, és utána a megérdemelt kanapé és tévé… Már ha éppen nem lenne a verseny, hogy ki uralja a csodás képernyőt a szent távirányítóval. Mikor végre megkaparintjuk, energiánk híján csak üres fejjel nyomogatjuk a „fel” gombot és próbáljuk kartávolságra elérni a legközelebbi rágcsálnivalót – eredménytelenül. Ha szeretnénk olyan programot vadászni, ami szórakoztató, még sem kell a kicsiket kizavarni a szobából, javasoljuk a sportot – a drukkolás még izgalmasabbá teszi a közösen eltöltött időt. Tipp: tegyük fel fogadásként a házimunkát és biztosan mindenki végig fog izgulni.

  1. Csordaszellem

  Ha az otthoni lustálkodás helyett szeretnénk egy kicsit kimozdulni, a sportnézés tökéletes lehetőség, legyen szó élő mérkőzésről vagy kivetítőről. Itt az idő, hogy fogjuk az összes sportszeretetünket és adjuk át magunkat a drukkerség mámorának akár csapatban vagy ezredmagunkkal.  Persze nem árt, ha nem ilyenkor kezdjük kritizálni a sportvilág hőseit, hiszen könnyen egyes számú közellenséggé válhatunk, az ellenfelet is megelőzve. A végére mi is ugyanolyan feszülten fogjuk várni az eredményt, a győzelem utáni tombolás pedig minden várakozásunkat felülmúlja.

  1. Egy kis plusz

  Futnánk, úsznánk, bicikliznénk, csak az a kis motiváció hiányzik… Akár hisszük, akár nem a sportok nézése pszichésen minket is motivál a megszeretésére, sőt a kipróbálásra. Természetesen nem akkor kezdünk el futni, amikor ölünkben chipsszel és kezünkben egyliteres üdítővel, feszülten figyeljük kedvenc játékosaink küzdelmét, de a mérkőzések könnyen inspirálhatnak minket. Utána pedig nekünk sem esik nehezünkre felvenni a tornacipőt és együtt sportolni a legkisebbekkel. Első körben azonban a szabályokat kell megismernünk – bár júniusban a „les” kifejezést mindenki bevéste a szótárába, minden sportnál számos tényezőre kell figyelnünk. A JimJam „Minden, ami Olimpia” műsorában mindannyian felfedezhetjük magunkban a sportszeretet, ráadásul számtalan érdekességet tudhatunk meg erről a világról – és a gyerekek sem fogják ezután bánni a sportprogramot.

  Ajánló

  Sziget: itt az első nyolcvan fellépő

  Magyarországra látogat Flo Rida

  Újabb külföldi sztárokat jelentett be a Sound