MENÜ
 • 4000 éves sírt tártak fel

  A kamra felépítése és mérete alapján gondolják azt, hogy fáraóé lehetett a sírkamra.

  Európai régészek találtak egy négyezer éves sírt, amely feltételezhetően az Egyiptomban uralkodó 11. dinasztia vezetőihez tartozott. A sír felépítése és mérete alapján gondolják azt, hogy fáraóé lehetett a sírkamra. De nem elképzelhetetlen az sem, hogy magasrangú tisztségviselőt vagy a királyi család egy tagját temették ide.

  140610_sírkamra

  Az ásatást vezető régész szerint sír megtalálása azért fontos, mert így többet megtudhatunk a 11. dinasztiáról. Az ókorban itt állt Théba, amely Egyiptom déli fővárosa volt. A közelben található a Királyok Völgye, ahol számtalan fáraósírt fedeztek már fel, köztük Tutankhamonét.

  Egy ugyanilyen régi sírt már találtak itt öt évvel ezelőtt is. Abban egy vörös szarkofág állt, amelyben egy jó állapotban lévő múmiát találtak, mellette pedig nyilakat és egyéb tárgyakat. A környéken emberi maradványt is találtak, ezért a régészek nem vetik el annak a lehetőségét sem, hogy tömegsír is volt itt.

  A tökéletes nyaralás helyszínének is számító Egyiptom mostanában egyébként is sok meglepetést okozott az ókori történelem kutatóinak.

  Forrás: iflscience.com

  Kép forrása: iflscience.com

   

  Ajánló

  Martin Garrix legjobb barátja exkluzív interjút adott a Life-nak

  Indul a STRAND és a B my Lake! Íme a részletek

  Soha eddig nem látott attrakciók a Szigeten