MENÜ
 • 3 sportnéző típus, akik között magunkra ismerünk

  Így nézünk mi sportot!

  Már a nyári időszakban megszoktuk, hogy nincs is jobb esti időtöltés, mint összeülni a barátokkal és nyomon követni az aznapi meccs fordulatait. Ismerjük az érzést: hirtelen minden porcikánk arra koncentrál, hogy a kiválasztott csapat minél jobb eredményt érjen el – lehetőség szerint ez a győzelmet jelenti, de néha megelégszünk egy döntetlennel. Te csak a társaság miatt kattansz rá a műsorra, vagy meggyőződéses fanatikus vagy? Az Invitel a Sportkutatási kérdőíve kapcsán most összegyűjtött három sportnéző típust, akik között Te is magadra ismersz.

  sport

  1. A közösségi

  Ő az, aki nem maradhat ki egy programból sem. A sportnézésre is egy társasági eseményként gondol: egy remek alkalom, amikor ismét találkozhat a barátaival, megvitathatják az elmúlt időszak történéseit és – nem mellesleg – még egy izgalmas mérkőzés szemtanúi is lehetnek közben. Akármennyire is azt hinnénk, hogy a cseverészés közben egy pillanatra sem figyel, gondosan dokumentálja a közösségi médián az aktuális eredményeket – és a résztvevőkről a képeket.

  1. A szabályos

  Nem csak ismeri a szabályokat, hanem fel is tudja sorolni őket akár az álmából felkeltve. A sportnézés számára egy ünnepnap, amit nem hagyhat ki: legyen szó randiról, megbeszélésről vagy születésnapi buliról, neki mindenképpen a televízió előtt kell ülni. Mérhetetlenül feldühítik azok az emberek, akik csak társalgás céljából nézik a meccseket – hiszen itt vérre megy minden, hol a tisztelet? Retteghetünk, ha veszít a kedvenc csapat, hiszen utána napokig azt ecseteli, hogy a bíró mely pontokban hibázta el az ítéletet.

  1. A fanatikus

  Állítása szerint ő volt a legelső rajongó – már akkor is imádta ezt a csapatot, amikor még senki sem ismerte. Mez, sapka, sál, karkötő: minden meccs alkalmára magára veszi az összes csapathoz kapcsolható szuvenírjét, hogy mindenki felismerhesse benne az Igazi Rajongót. Egy brazil szappanoperához hasonlóan igazi dráma számára minden mérkőzés: szorongva figyeli minden egyes másodpercét, rettegve attól, hogy bárki megakadályozhatja kedvence győzelmét. Ha véletlenül vereség lesz a végeredmény, kétségtelen, hogy összeesküdtek a bírók, a divat szurkolók és az ellenfél.

  Ajánló

  Újabb sztárokat jelentett be a Volt, ezzel teljes a Nagyszínpad

  Díjazták a Sziget fenntarthatósági törekvéseit

  Ellie Goulding a Balatonnál ad koncertet