MENÜ
 • 2500 éves múmiákra bukkantak

  Hoppá! Úgy tűnik, a tetoválás már időszámításunk előtt is trendinek számított, ugyanis a nemrégiben felfedezett múmiák tele voltak varrva.

  Az Oroszországban felfedezett múmiák testén csodálatos és igencsak bonyolult tetoválásokat találtak. A kutatók nem csak azért ujjonganak a leletek láttán, mert így ténylegesen bebizonyosodik az elmélet, miszerint a régi népeknél a státusz és a társadalmi rang jele volt a test ilyen jellegű díszítése, hanem azért is, mert megdöbbentő látni, hogy két és fél évezred alatt szinte semmit nem változott a tetoválás hagyománya.

  “Azt hiszem, hogy nem távolodtunk el nagyon az ősi tetoválás művészetétől. Még mindig arról szól az egész, hogy minél szebb lehessen az ember. Régen – és most is – az első tetoválást általában a bal vállra varratták. Ez onnan is látszik, hogy a csak egy tetoválással rendelkező múmiákon mind a bal vállon van a testdísz.

  És manapság, több ezer évvel később is az első tetoválásokat a legtöbbször a bal vállra rakatják. Ez talán amiatt is lehet, hogy a váll az egyik legszembetűnőbb testrész, és itt marad a legtovább szép a tetoválás, hiszen nem ráncosodik annyira a bőrfelület. Ahogy telik az idő, a test ugyanolyan marad, és azzal, hogy a mai napig tetováltatják magukat az emberek, csak még közelebb kerülnek az elődeikhez.” -nyilatkozta Natalia Polosmak, a kutatás egyik vezetője a Siberian Times-nak.

  A tudós azt is hozzá tette, hogy az ősi szibériai nép számára a tetoválások valószínűleg azonosító jelekként is szolgáltak, hogy a túlvilágon a családtagok könnyebben megtalálják egymást.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon