MENÜ
 • 25 év építkezés után nyílik meg a hotel

  "Az emberiség történetének legrosszabb épülete."

  Észak-Korea a világ egyik legzártabb országa. A kommunista diktatúrába nagyon nehéz bejutni, arról nem is beszélve, hogy saját állampolgárainak mennyire nehéz a kijutás, vagy akár szökés. Az állam azonban szeretné vonzóvá tenni magát a turisták részére. Ennek egyik lépcsőfoka az a űrhajú formájú hotel, amely a fővárosban Phenjangban található.

  Az impozáns méretekkel rendelkező épület messze kimagaslik az őt körülvevő házaktól. 1987-ben kezdtek hozzá megalkotásához és az eredeti tervekben az szerepelt, hogy 1989-re el is készül. A számításba azonban hiba csúszott, még most, 25 évvel a kezdetek után sem adták át. Ennek legfőbb oka talán az országot gyakorlatilag évtizedek óta sújtó gazdasági gondok és éhezés, a világtól való elszigeteltség.

  Építői annak idején a világ legmagasabb szállodájának álmodták meg, amely majd hirdeti a kommunista ország nagyságát. De ha most adnák át, erről a címről sajnos már arról is lekésett, ugyanis egy dubai hotel 2009-ben rávert néhány métert. Az egyik, épületekkel foglalkozó magazin így jellemzi ezt az észak-koreai szellemépületet: “Az emberiség történetének legrosszabb épülete.”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon