MENÜ
 • Tudományosan bizonyították a Jeti létezését

  A Jeti létezik, állítja egy öt éven át készült tudományos tanulmány.

  A Melba S. Ketchum által készített tanulmány állítása szerint a legendás lény nagyon is valós. A tudós több mint 100, állítólag Jetiktől származó hajszálat vizsgált meg, azok DNA-jából világosan kimutatva a lény létezését.

  A vizsgálatokat a texasi Nacogdochesban található DNA Diagnosztikai Központban végezték el. Az eredmények szerint a Jeti az ember rokona, körülbelül 15.000 éve fejlődött ki a Homo sapiens és egy eddig ismeretlen faj keverékeként.

  Ketchum tanulmánya kommentek viharára várhat, hiszen a lény létezését eddig nem tudták bizonyítani, csupán olyan fotókkal és beszámolókkal, melyek könnyen lehetnek hamisak. A legerősebb bizonyítékok eddig lábnyomok voltak, melyek sokaságáról vallották már be alkotóik, hogy emberi kéz által készültek. A kutatásból az Animal Planet készít dokumentumfilm-sorozatot “Finding Bigfoot” címen.

  “Ha felém jönne, nem mennék utána, az biztos” – nyilatkozta Ketchum a The Huffington Postnak – “Nem hittem ezekben a lényekben. De a megannyi kísérlet után a laboratóriumomban, sikerült azonosítanunk a létezését. Az utóbbi öt évben kezdtünk bizonyítékokat találni és egyre inkább érdekessé vált a téma.”

  Ketcum immár harminc éve foglalkozik genetikai kutatásokkal. Miután ő és csapata megvizsgálta az összes szőrszálat, mely állítólag a Jetitől származik, különleges dolgokat találtak a mintákban, ekkor viszont még nem volt elég bizonyítékuk arra, hogy valóban egy eddig még nem vizsgált lényről van szó. Ezek után a központ további mintákat kapott – köztük vér, vizelet és széklet-mintát – melyekből már kimutatható volt, hogy egy új, eddig még nem felfedezett fajjal állnak szembe, ami könnyen lehet a legendás Jeti.

  Az, hogy a mintákban az emberi DNA nyomait is megtalálták, Ketchum szerint két dolgot jelenthet. Vagy azt, hogy a Jeti az ember rokon0,a vagy hogy a minták mindegyike a beszerzőtől kapott DNA-mintákat, mely már attól bekövetkezhet, ha a begyűjtő ráköhögött vagy rátüsszentett a leletre.

  A vizsgálatok tovább folynak, főleg, hogy a vizsgált mintákat korábban már mások is mikroszkóp alá vetették, nem találva olyan nyomot, mely ismeretlen élőlényre utalva.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon