MENÜ
 • 2025-re elfelejthetjük a pénztárcát?

  Az új fizetési móddal a zsebtolvajok dolga is nehezebb lehetne.

  Habár az elképzelés nagyon is izgalmas, a legtöbb ember szerint mégiscsak a legegyszerűbb módszerrel a legkényelmesebb fizetni. Elővesszük a kézpénzt, elvesszük a visszajárót, nincs semmiféle probléma, a kezünkben tarthatjuk a dolgokat. Egyesek szerint azonban néhány új technológia képes megváltoztatni az egész fogyasztói társadalmat.

  Legutóbb egy Ian Pearson nevű kutató állt elő egy igen érdekes tanulmánnyal, melyben különböző, elképzelhető módokat vázol fel a jövőbeli fizetési eszközökről. Ezek között szerepel a klasszikus bankkártya, mely elképzelései szerint teljesen felváltja a készpénzt, továbbá olyan érdekes módszerek, mint egy-egy ékszer, vagy bármilyen tárgy, ami a banki fedezetet helyettesíti. Legérdekesebb azonban mind közül az az elképzelés, mely szerint ujjlenyomattal fizethetnénk. Azaz a bank egy eszköz segítségével – csak úgy, mint a mostani bankkártyás fizetésnél – a vásárolt termék árát az üzletnek utalná számlánkról, amely ezúttal nem bankkártyával működne, hanem ujjlenyomatunk alapján azonosítaná számlánkat.

  Ezutóbbi megoldás egyébként sok technikai nehézség ellenére is nagyon okos ötletnek tűnik, hiszen az kizárt, hogy ujjainkat ellopják tőlünk, vagy ne adj isten elhagyjuk őket. Lehet, hogy évtizedeken belül elfelejthetjük a pénztárcát? Nem hiányozna a farzsebünkből sokáig, az biztos.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon