MENÜ
 • 2021-ig biztosan marad a Hungaroring

  A tárgyalások sikeresen zajlottak és Gerstl Péter a mai nap folyamán minden sportrajongót jó kedvre derített bejelentésével.

  Miközben a Formula1 egyre inkább terjeszkedik kelet felé, a tradicionális európai versenypályák szinte küzdenek egymással a verseny megrendezéséért. Bernie Ecclestone számtalan olyan nyilatkozatot tett, melyben határozottan kijelentette: Európa helyett más kontinensekre szeretne fókuszálni, így elképzelhető, hogy a közelmúlthoz hasonlóan újabb pályák kerülhetnek ki a versenynaptárból.

  Nem csoda, hogy emiatt a magyar szurkolók sem aludhattak nyugodtan az elmúlt időben, hiszen a Hungaroring szerződése 2017-ben lejár és a mai napig egyáltalán nem volt biztos a korábbi nyilatkozatok fényében, hogy számíthatunk-e utána további futamokra. A Hungaroring alelnöke, Gerstl Péter azonban a hétvégén Abu Dhabiban találkozott Ecclestonnal és tárgyalásokat folytatott a jövővel kapcsolatos tervekről. A nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetővel a formula.hu készített interjút, melyből megtudhatjuk, nincs miért aggódni, a Hungaroring marad.

  ‘Ecclestone úr folytatni kívánja az európai versenyhelyszínek csökkentését, csak a tradicionális pályákat szeretné megtartani. Abu Dhabiban a tárgyalás sikeres volt, a Magyar Nagydíj szerződése 2017-től 2021-ig meghosszabbításra kerül. A versenypálya nyomvonalának megváltoztatása és a teljes pályacsík újraaszfaltozása volt a legfontosabb momentum a szerződés meghosszabbítása kapcsán. Ecclestone úr kérése, hogy tegyük érdekesebbé a pálya nyomvonalát, létesítsünk több előzési pontot. Az új nyomvonal kialakításában ő is személyesen közreműködik, több versenyző bevonásával. Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Michael Schumacher és Niki Lauda is javaslataival, tapasztalataival fogja segíteni a Hungaroring új pályacsíkjának kialakítását. Lényeges tudni, hogy 1986 óta csak 2003-ban volt a Hungaroringen ilyen típusú átépítés, nagyobb beruházás. Ehhez kapcsolódóan az összes bukótér véglegesen aszfaltozásra kerülhet, valamint sort keríthetünk az elkövetkezendő években a nézőtéri terület modernizálására is. Ezen munkálatok a 2013-as Magyar Nagydíj után kezdődnek el, előtte viszont még ebben az évben megkezdjük az új ambulancia építését.”

  Ezek alapján nem csupán az a jó hír, hogy a Hungaroring a jövőben is biztos helyszíne lesz a száguldó cirkusznak, de a nézők legnagyobb örömére az átépítéseknek köszönhetően még több izgalmat is tartogat nemzeti büszkeségünk, a mogyoródi aszfaltcsík.

  A Gerstl Péterrel készített teljes interjút elolvashatjátok itt.

  Forrás: formula.hu

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon