MENÜ
 • 2013 legjobb színészei

  2013 legjobb színésznői után összeválogattuk a leglenyűgözőbb férfi alakításokat is. Bármennyire is törekedtünk arra, hogy tízfősre szűkítsük a mezőnyt, egyszerűen sehogy sem sikerült...

  14. John Cusack

  Cusack ijesztő arckifejezésével, zilált hajával egy tökéletes pszichopatát testesít meg Az újságos fiúban, akire ránézve érthető, hogy miért ítélte halálra olyan könnyedén a bíróság. Külön bónuszpont jár azért a jelenetért, ahol úgy élvez el Nicole Kidman látványától, hogy magához sem ér. Az ő őrült figurája sokkal félelmetesebb a mocsárvidék bármelyik krokodiljánál.

  20140102_cusack

  13. Denis Lavant

  A Holy Motors Oscarjaként Lavant beszáll a limuzinjába, és azzal járja egész nap Párizst, miközben a kocsiban felkészül egy-egy megbízatásra. Folyamatosan újabb és újabb karakterek bőrébe bújik: hol egy öreg kolduséba a Pont Alexandre járdáján, hol egy bérgyilkoséba, vagy épp egy Eva Mendest elrabló groteszk csatornalakóéba. A rejtélyes karakterei egytől egyig jutalomjátékot biztosítanak neki, ő pedig játszi könnyedséggel cserélgeti a maszkokat és jelmezeket.

  20140102_lavant

  12. Christoph Waltz

  Waltz osztrák televíziós színészből Tarantinónak köszönhetően három év leforgása alatt kétszeres Oscar-díjas lett. A Django elszabadulban ismét egy zseniális karaktert kapott Tarantinótól. Lazaságával és humorával a neves szereplőgárda legszórakoztatóbb tagjává vált Dr. King Schultzként.

  20140102_waltz

  11. Rob Lowe

  Lowe már a Kaliforgiában is megmutatta mennyire jól tud cameózni fura figurák bőrében. Ezúttal egy Michael Jacksonhoz hasonló külsejűre operált plasztikai sebészt alakít, aki mindenféle lelkiismereti kérdés nélkül könnyedén bólint rá arra, hogy Liberace fiatalkori képmásává szabja át az énekes aktuális szeretőjét a Túl a csillogáson-ban.

  20140102_lowe

  10. Leonardo DiCaprio

  DiCaprio ismét zseniálisan dolgozott együtt Scorsesével. A Wall Street farkasában lubickol a nagymenő Jordan szerepében. Szemérmetlen, humoros, laza, pénzéhes és rendkívül menő. Ott van benne a kellő magabiztosság és sárm, de könnyedén tud magából teljes idiótát is csinálni, ha a forgatókönyv azt követeli meg. Kijárna már neki az az Oscar…

  20140102_dicaprio

  9. Michael Douglas

  A Túl a csillogáson-ban Douglas extravagáns, másságát eltitkoló zongoraművészként parádézik. Tökéletesen utánozza Liberace beszédstílusát, így hiába is érezzük úgy néha, hogy igazából Sharon Osbourne-t látjuk férfitestbe zárva a kutyáival sétálgatva, az archív felvételek alapján az igazi Liberace valóban így beszélt és gesztikulált. Mivel a Túl a csillogáson-t az USA-ban csak az HBO adta le a televízióban, így a szerepnek köszönhetően Douglas az Emmy-t bezsebelte, de az Oscarért nem versenyezhet.

  20140102_douglas

  8. Daniel Day-Lewis

  Day-Lewis  hatalmas átalakuláson ment keresztül a Lincoln főszerepének kedvéért. Nem tudom milyen lehetett a való életben Lincoln személyisége, de Day-Lewis annyira meggyőző és szimpatikus, hogy simán elhiszem neki, hogy az amerikai elnök akkoriban bárkivel elbeszélgetett, anekdotákat mesélt, majd bátorításképp hátba veregette a fiatalokat. A testtartása, a járása, mind-mind egy olyan embert sugallnak, akire hatalmas teher és rengeteg gond nehezedett. Egyedülálló módon ezért a teljesítményéért már harmadik alkalommal vehette át a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscart.

  20140102_day

  7. James McAvoy

  McAvoynak köszönhetjük 2013-ban legszuperebb negatív karaktert a Mocsok gátlástalan, pofátlan, törtető rendőreként, akinek az élete a kezdeti magabiztosságot követően a szemünk láttára omlik össze. McAvoy minden pillanatát élvezi annak, hogy egy genya lehet, és még azt is megmutatja, hogy parancsszóra képes hányni.

  20140102_mcavoy2

  6. Joseph Gordon-Levitt

  Gordon-Levitt mintha a Jersey Shore-ból csöppent volna bele a Don Jonba. Imádnivaló a hiú gigolóként, aki akár kondiba, akár templomba megy, ugyanúgy befeszítve, nagymenőn sétál, kínosan ügyel a megjelenésének legapróbb részletére is, és könnyedén és pofátlanul magabiztosan csavar bárkit az ujjai köré. Kigyúrt, pornófüggő guidóként is ugyanolyan elbűvölő, mint az 500 nap nyár cingár hősszerelmeseként. Tökéletesen magabiztos Jonként annak ellenére, hogy ezúttal nem csak színészként működött közre a filmben, hanem ő maga írta és rendezte is azt. Így még inkább le a kalappal előtte.

  20140102_gordon

  5. James Franco

  A Spring Breakers – Csajok szabadon tetovált, fogékszeres gengsztereként/rappereként James Franco sokadszorra nyűgözött le minket. A szerepe könnyen válhatott volna paródiává, de ő remekül találta meg az arányokat, hogy a karaktere inkább félelmetes legyen, mint parodisztikus. A medencés hármasozása, és egy pisztoly csövén bemutatott orális szex imitálása után azzal lepett meg minket legjobban, amikor hihetetlen átéléssel egy fehér zongora mellett Britney Spears Everytime-ját kezdte el énekelni. Sok mindent kinézünk belőle, de ez még tőle is váratlan volt.

  20140102_franco

  4. Matthew McConaughey

  McConaughey az elmúlt években egy erős karrierfrissítésbe kezdett, hátrahagyva maga mögött a romantikus vígjátékok világát. Az újságos fiúban simán bevállalta, hogy meztelen filmezzék le, miközben összebilincselve, szétverve fekszik a földön. A Killer Joe gátlástalan bérgyilkosaként pénz hiányában foglaló gyanánt a megbízó kiskorú húgával kezd szexuális viszonyba, és neki köszönhetően már sosem fogunk tudni úgy ránézni egy csirkecombra, mint a film előtt. A Wall Street farkasában pedig hihetetlenül szórakoztató módon vezet be minket a brókerek erkölcstelen, dekadens világába. És hozzánk még csak idén fog eljutni a Mielőtt meghaltam-ban nyújtott Oscar esélyes alakítása.

  20140102_mcconaughey

  3. John Hawkes

  Hawkes egy hihetetlenül kényelmetlen testhelyzetben kelti életre a középkorú, gyermekbénulás miatt nyaktól lefelé mozgásképtelen, de élettel teli és remek humorérzékű Markot, aki felkeres egy szexterapeutát, hogy végre elveszítse a szüzességét. Hawkes szinte csak a mimikájára tud hagyatkozni, de így is parádézik, és a szívünkbe lopja magát A kezelés Markjaként.

  20140102_a kezelés

  2. Mads Mikkelsen

  Mikkelsent A vadászat óvóbácsijaként az egyik kislány molesztálással vádolja meg. Az ártatlan férfit az egész közösség kirekeszti és megalázza egy füllentő gyerek miatt. Mikkelsen 2012-ben Cannes-ban elnyerte a legjobb férfi alakításnak járó díjat, és valóban lehengerlő a teljesítménye. Megszánjuk, ahogy összeverve elbotorkál az éjféli misére, összeszorul a szívünk, amikor eltemeti a kutyáját, és felfordul a gyomrunk attól, amit igazságtalanul el kell szenvednie. Mindeközben Mikkelsen rezzenéstelen arccal csak tűr és tűr…

  20130306_vadászat4

  1. Joaquin Phoenix

  Phoenix a The Master Freddie-jeként rémisztő, ugyanakkor szánni való is. Alkoholista apa, és elmegyógyintézetbe zárt anya gyerekeke, akinek lelkében újabb törést okoz a háborús szolgálat. Kontrollálhatatlan, kiszámíthatatlan alkoholista. Phoenix hátborzongatóan kelti életre ezt a félőrült embert, és az arcjátékának köszönhetően néha mi is úgy érezzük, hogy egy kicsit ő maga is őrültté vált a szerep kedvéért. Görbe testtartásával folyamatosan fenyegető érzetet ad a karakterének. Abban a jelenetben, ahol börtönbe zárják, miközben dühöngve improvizált, véletlenül összetörte a cellában található wc-t. Ez mindent elmond arról, mennyire nem félt a saját határain is túllépni színészkedés közben.

  20140102_joaquin

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon