MENÜ
 • 2012 – A legjobb videóink

  Összegyűjtöttük nektek tíz legemlékezetesebb pillanatunkat 2012-ből!

  Összeállítottuk nektek 2012 videós toplistáját. Több, mint ötszáz videót készítettünk nektek idén, tehát nagyjából minden napra másfelet. Kedvenc riportjaink, kisfilmjeink nem a nézettség, vagy a siker alapján lettek rangsorolva, sokkal inkább a szerkesztőink személyes történeteik alapján válogattunk. Olyan emlékek segítették a döntést, amik a Mosaic fordulópontját, vagy csak egy adott periódusát nagyon meghatározták.

  10+1 – Rosberg csak prezentálni jött

  A rangsorolásban képtelenek voltunk csak tíz kedvencet összeválogatni, így értelemszerűen plusz egy videót csatoltunk listánkhoz. Már 2011-ben sikerült mikrofonvégre kapnunk Forma 1-es pilótákat, így 2012-re is terveztünk hasonlót. Először ugyan Romain Grosjean került kameránk elé, viszont a szigorú szervezési szabályok miatt mégsem nyilatkozhatott. Ugyan egy pillanatig sem lankadtunk, izgatottan vártuk, kit lehet majd meginterjúvolni, míg nem megérkezett a Mercedes-Benz meghívója, aminek eseményére Nico Rosberg is hivatalos volt. Itt stábunk már nem ismert pardont, semmiképpen sem akartunk távozni riport nélkül az eseményről. A helyszínre érve tájékoztattak a szervezők, hogy egyetlen stáb sem forgathat személyes beszélgetést a világsztárral, ezért kerestük az alkalmat, amikor “véletlen” lecsaphatunk rá. A köszöntője után azonnal távozott Rosberg, így a biztonságiakat kijátszva elé kerültünk, azonnal neki szegeztük a kérdést, mire a meglepődésében kis hatásszünettel, de válaszolt.

  10. – A Sziget történelme

  A Sziget Fesztivál mindig is a kedvenc fesztiváljaink közé tartozott, lévén, hogy Budapesten van, így mondhatni, a legkényelmesebb stábunk számára. Ott lehettünk a rendezvény építésénél, beleshettünk a kulisszák mögé, forgathattunk a nagyszínpadon, de talán a legemlékezetesebb az volt, amikor a Sziget sajtósainak jóvoltából összeállítottuk a Sziget történelmét, amolyan rendhagyó módon. A különböző évfolyamokat mind más helyszínen vettük fel, amit nehezített a rendkívül vidám közönség -természetesen ez minket csak szórakoztatott. Számtalanszor kellett egy-egy helyszínen újra rögzítenünk a felvételeket, mert valamit bohóckodtak velünk a szigetlakók.

  9. – A LikeFest

  A LIKEFeszt Békéscsabától nem messze, Pusztaottlakán került megrendezésre. “A vidék felnőtt!” szlogennel egy igazi vidéki fesztiválra látogattunk, ahol megbecsült tv-sként üdvözöltek minket, és korlátlan pálinka, valamint tepertő fogyasztást biztosítottak stábunk számára. Az eseménynek egy vadaspark adott otthont, ahol egzotikus állatok is tanyáztak. A park igazgatója, amikor megtudta, hogy riporterünk, Laci mennyire fél a kígyóktól, hivatásának tekintette, hogy megbarátkoztatja őt a hüllőkkel. Egészen odáig “fajult” a történet, hogy míg Laci egy láma társaságában ugyan rögzítette a beköszönést, ahogy a stáb végzett, egy kígyóval várták. Laci úgy vállalta a forgatást, hogy az állatgondozók az operatőr mellett állnak, és egy megbeszélt jelzésre azonnal leszedik a nyakáról az állatot. Szerencséjének tartotta, hogy a kígyó a mikrofont kapta el, így nem a nyaka körül tekergett. Rögzült felkonf, és talán egy lépéssel közelebb került a számára oly ismeretlen állatfajhoz.

  8. – Compact Disco: Minden országnak van árnyoldala!

  A Compact Disco legénységével még a Dal című műsorban találkoztunk először. Korábban róluk az egyik szerkesztőnk, Levente áradozott, de a nevük nem volt ismeretlen számunkra. Pazar előadásuk láttán sem gondoltuk, hogy ők fogják megnyerni a versenyt, aztán mégis így hozta a sors. Amikor megkaptuk az azerbajdzsáni akkreditációkat, már nem volt lehetőségünk említeni nekik, hogy a Mosaic stábja is jelen lesz az Eurovíziós Dalversenyen. Így amikor a vörös szőnyeges bevonulásra mi is elmentünk, a Magyar Televízió mellett egyetlen magyar stábként, sikerült rendesen meglepnünk Walkó Csabiékat. De a helyszínen jelen lévő Gundel Takács Gábornál is szerettük volna eljátszani, hogy angolul megszólítjuk, majd mondjuk neki, hogy ismerjük Magyarországról, de még a poén előtt elnevettük magunkat.

  7. – jóVOLT!

  A VOLT Fesztivál Sopronban egy hirtelen ötlet volt. A hirtelen ötletből aztán hamar akkreditáció lett. Amikor a fesztivál összefoglalóját kezdtük forgatni, Laci eltervezte, hogy “fapofával” a legmókásabb figurákkal elbeszélget. Bizony nehéz volt megállni nevetés nélkül a felvételek elkészítését. A fesztivál legnagyobb meglepetése az volt, amikor stábunk észrevett néhány embert, akik különösen hasonlítottak az aznap esti sztárfellépőkre. Hamar előkerültek az okostelefonok, így néhány pillanat múlva már azonosítottuk, hogy bizony a Simple Plan tagjai azok. Chuck Comeau, az együttes dobosa és egyben alapító tagja hajlandó volt egyetlen kérdésünkre válaszolni. Magyar stáb közül csak nekünk.

  6. – Benji Jumping

  Burgess Benjivel már a Megasztár alatt összehaverkodott stábunk. Amikor megtudtuk, hogy Benji szívesen ugrana a magasból, szinte egyértelmű volt, hogy vele tartunk, és ezt filmre vesszük. Viszont fejtörést okozott, hogy egyrészt Laci nem szívesen ment fel a magasba, másrészt lentről is venni kéne, hogyan is oldjuk meg. Erőt vett magán riporterünk, és a darun felkísérte az énekest. A lenti felvételeket egy másik stáb kölcsön kamerájával rögzítettük.

  5. – A Nagy Locsolóshow 1. – Baricz Gergő és Kováts Vera

  Eljött a húsvét és vele együtt a locsolás időszaka is. Gondoltuk, sztárjainkat összehozzuk egy mókás locsolásra. Kocsis Tibit Janicsák Vecához vittük parfümmel, az Éden Hotel nyertesét, vagyis Mátét, szintén csapattagjához, Nikihez vasalóval vittük, Gyurcsík Tibit a Nyári lányokhoz szódával kísértük, és Baricz Gergőt akkori szerelméhez, Kováts Verácskához cipeltük magunkkal. Gergő verssel készült, valamint ha már Vera a Dunánál lakik, kieszeltük, hogy lecsalogatjuk őt a partra, ahol Gergő a Dunának vizével fogja megöntözni. Mikroportunknak köszönhetően a hanganyag is rögzült. Egy csodálatosan szép, romantikus pillanatot örökíthettünk meg.

  4. – Frei Tamás: Jó érzés toleráns helyen élni

  Frei Tamás minden idők egyik legsikeresebb televíziós személyisége. Ő “A” riporter. Amikor megtudtuk, hogy Nizzából Magyarországra jön, határt nem ismerve mindenképp szóra szerettük volna bírni. Sikerült is. Példaképként előttünk álló Tamás szívesen nyilatkozott stábunknak. Beszélt múltjáról, terveiről, jövőjéről. Favoritként kezet Frei Tamás igazi kuriózumként jelent meg a MosaicOnline csatornáján.

  3. – Baku, a szelek városa

  Az Eurovíziós Dalfesztivált évek óta mindannyian nagy odafigyeléssel követjük. Amikor kiderült, hogy Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban lesz, mindenképp szerettünk volna jelen lenni. Akkreditáltunk a nemzetközi szervezetnél, míg egy nap értesítettek, hogy elfogadták a jelentkezésünket. Így a Magyar Televízió és az MTI tudósítója mellet a Mosaic Online lehetett jelen Magyarországról az eseményen. Baku elnevezés egy teória szerint a Bad-kube szóból származik, ami a “város, ahol a szelek fújnak”-ot jelenti. Amikor egyik nap lecsapott a szélvihar, tudtuk, hogy erre gondolhatott a névadó. Eltiltották a nemzetközi stábokat attól, hogy akkor, aznap a Kaszpi-tenger partján forgassanak. Természetesen ezt mi nem vettük figyelembe, és a testőrünkkel kimerészkedtünk a partra. Ebben a kisfilmben fel is tűnik a biztonsági erőnk, akit egyébként tilos volt lefilmezni. A forgatás érdekessége, hogy a 80 km/h-ás szélviharból estére 120 km/h-ás szél lett, a forgatási dokumentációnk egy részét a forgatás után több méteres körzetről kellett összeszedegetni. A forgatást megszakították a szervezők, amikor határozottan ránk parancsoltak, hogy menjenek menedékbe.

   2. – Forma 1 – A VIP-party

  A Száguldó Cirkusz, vagyis a Forma1 versenyzői igazi világsztárok. Megközelíthetetlenek, elérhetetlenek. Viszont mi ez úton is megpróbáltuk a lehetetlent. A futamuk végeztével ellátogattak egy szórakozóhelyre, ahová követtük őket, hogy remélhetőleg mikrofonvégre kapjuk némelyiküket. Sikerült Yamamotot, Perezt és Bruno Sennát néhány mondatra megállítani, viszont bánatunkat, hogy Fernando Alonsoval csak kamerán kívül lehet beszélgetni, ez sem csillapította. Ettől függetlenül szinte a kedvenc forgatásunk volt ez, de csak a második helyre kerül.

  1. – Boldog karácsonyt kíván a MosaicOnline!

  A karácsonyi üzenetek elkészítése már december elején elkezdődött. Felkerestük kedvenceinket, valamint a Mosaic Online összes riportere felmondta jókívánságait. Csuja Imre kivételével, az összes általunk megkeresett híresség szívesen üzent nézőinknek, amiből így egy színes, tehát apró mozaikokból egy nagy Mosaická összeállt kedves üzenet kerekedett. Egyértelmű volt számunkra, hogy ez lett 2012 leginkább “mozaikos” videója

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon