MENÜ
 • 18 ezer forint egy doboz cigiért?

  Igaz, hogy Új-Zéland nekünk, magyaroknak gyakorlatilag a világ végét jelenti, azért olykor szállingóznak onnan is érdekes hírek mifelénk.

  Igaz, hogy Új-Zéland nekünk, magyaroknak gyakorlatilag a világ végét jelenti, azért olykor szállingóznak onnan is érdekes hírek mifelénk. Az ottani kormány nagy léptékű cigaretta drágításba kezdett, amire különösen a dohányosok figyelmét szeretnénk felhívni, hiszen nincs kizárva, hogy ez a megoldás fokozatosan elterjed majd az egész világon és valamikor nálunk is. Ismerve a helyi körülményeket, talán tizenöt-húsz év múlva.

  Az új-zélandi kormány nem kevesebbet vett a fejébe, mint azt, hogy 2025-re szeretnének mindenkit leszoktatni a dohányzásról az országban. Ehhez egyszerű módszert választanak, mindenkihez a pénztárcáján keresztül szeretnének eljutni. Jelenleg egy doboz cigi elszívása átszámítva körülbelül 2500 forintba fáj, ez azonban négy éven belül 3500 forintra fog emelkedni. Ezzel a déli országban lesz a legdrágább a dohányzás. Valódi luxuscikké válik.

  A cigisek szerint ez a radikális emelés csak azt éri el, hogy elterjed a feketekereskedelem. A másik oldalon szakemberek viszont olyanokat is mondanak, hogy simán fel lehetne emelni egy doboz árát száz új-zélandi dollárra, azaz átszámítva úgy 17 800 forintra. Kemény! A drágítós megoldás egyébként már eddig is hatott valamennyit, az elmúlt 25 évben ugyanis 10%-kal csökkent a cigarettázók száma, maga a cigarettaeladás azonban még ennél is jobban zuhant. Az se segíti a bagósok ügyét, hogy júliusól a boltokban már csak pult alól lehet majd megvenni a drága dohányárut.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon